Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση Fiat - Renault

Την προσφορά συγχώνευσης της Fiat Chrysler (FCA) ύψους 35 δισ. δολαρίων, την Τρίτη εξετάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault, αφού ο ιταλό-αμερικανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων έλυσε τις διαφορές με τη γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters.

 

Ο συμβιβασμός σχετικά με την επιρροή της γαλλικής κυβέρνησης σε μια συγχώνευση FCA-Renault μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα μέλη του ΔΣ της Renault να εγκρίνουν τη συμφωνία-πλαίσιο και να αρχίσουν τη μακρά διαδικασία μιας πλήρους συγχώνευσης, αν δεν προκύψουν νέα θέματα στη σημερινή συνάντησή τους, σύμφωνα με το Reuters.

 

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault με μερίδιο 15%, πιέζει για τη δική της εγγυημένη έδρα στο νέο συμβούλιο και το δικαίωμα άσκησης βέτο για τους μελλοντικούς διορισμούς CEO στη νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση.

 

Ωστόσο, μετά από συνομιλίες αργά χθες το βράδυ με τον πρόεδρο ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας John Elkann, οι Γάλλοι αξιωματούχοι ενέκριναν έναν συμβιβασμό που θα δίνει στη γαλλική κυβέρνηση μια από τις τέσσερις θέσεις στο ΔΣ που διατέθηκαν στη Renault - εξισορροπημένες από τις τέσσερις αντίστοιχες θέσεις για την FCA, σύμφωνα με τις πηγές.

 

Η Renault θα παραχωρήσει επίσης στη γαλλική κυβέρνηση μία από τις δύο θέσεις της σε μια τετραμελή επιτροπή διορισμού μελλοντικών CEO.

 

Με τον πρόεδρο της Renault, Jean-Dominique Senard, 66 ετών, να γίνεται ο πρώτος επιχειρησιακός διευθυντής της FCA-Renault υπό την προεδρία του Elkann, η κίνηση αυτή δίνει στη Γαλλία επίσημο λόγο στην απόφαση για το διορισμό του διαδόχου του.

 

Σύμφωνα με την πρόταση, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποκτηθούν από μια εισηγμένη ολλανδική εταιρεία χαρτοφυλακίου η οποία ανήκει 50-50 στους σημερινούς μετόχους της FCA και της Renault, μετά την καταβολή ειδικού μερίσματος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA.


protoselida

World Business

General Motors: «Τσεκούρι» σε 1.200 θέσεις εργασίας στον Καναδά

General Motors: «Τσεκούρι» σε 1.200 θέσεις εργασίας στον…

Την απόλυση 1.200 εργαζομένων σχεδιάζει η General Motors στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Oshawa στον Καναδά, το οποίο...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

Την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας παρουσίασαν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο ΟΠΑΠ και...

Αυτοκίνητο

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.