Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση Fiat - Renault

Την προσφορά συγχώνευσης της Fiat Chrysler (FCA) ύψους 35 δισ. δολαρίων, την Τρίτη εξετάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault, αφού ο ιταλό-αμερικανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων έλυσε τις διαφορές με τη γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters.

 

Ο συμβιβασμός σχετικά με την επιρροή της γαλλικής κυβέρνησης σε μια συγχώνευση FCA-Renault μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα μέλη του ΔΣ της Renault να εγκρίνουν τη συμφωνία-πλαίσιο και να αρχίσουν τη μακρά διαδικασία μιας πλήρους συγχώνευσης, αν δεν προκύψουν νέα θέματα στη σημερινή συνάντησή τους, σύμφωνα με το Reuters.

 

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault με μερίδιο 15%, πιέζει για τη δική της εγγυημένη έδρα στο νέο συμβούλιο και το δικαίωμα άσκησης βέτο για τους μελλοντικούς διορισμούς CEO στη νέα εταιρεία που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση.

 

Ωστόσο, μετά από συνομιλίες αργά χθες το βράδυ με τον πρόεδρο ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας John Elkann, οι Γάλλοι αξιωματούχοι ενέκριναν έναν συμβιβασμό που θα δίνει στη γαλλική κυβέρνηση μια από τις τέσσερις θέσεις στο ΔΣ που διατέθηκαν στη Renault - εξισορροπημένες από τις τέσσερις αντίστοιχες θέσεις για την FCA, σύμφωνα με τις πηγές.

 

Η Renault θα παραχωρήσει επίσης στη γαλλική κυβέρνηση μία από τις δύο θέσεις της σε μια τετραμελή επιτροπή διορισμού μελλοντικών CEO.

 

Με τον πρόεδρο της Renault, Jean-Dominique Senard, 66 ετών, να γίνεται ο πρώτος επιχειρησιακός διευθυντής της FCA-Renault υπό την προεδρία του Elkann, η κίνηση αυτή δίνει στη Γαλλία επίσημο λόγο στην απόφαση για το διορισμό του διαδόχου του.

 

Σύμφωνα με την πρόταση, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποκτηθούν από μια εισηγμένη ολλανδική εταιρεία χαρτοφυλακίου η οποία ανήκει 50-50 στους σημερινούς μετόχους της FCA και της Renault, μετά την καταβολή ειδικού μερίσματος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA.


protoselida

Media

WSJ: Τέλος στην πετρελαϊκή συμμαχία με τη Ρωσία εξετάζει το Ριάντ

WSJ: Τέλος στην πετρελαϊκή συμμαχία με τη Ρωσία…

Το ενδεχόμενο διάλυσης της τετραετούς πετρελαϊκής συμμαχίας με τη Ρωσία φέρεται να εξετάζει η Σαουδική...

Αθλητικά

Στους ημιτελικούς του Open της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς

Στους ημιτελικούς του Open της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς

Την πρόκριση στους ημιτελικούς του τουρνουά Open της Μασσαλίας εξασφάλισε σήμερα (21/02) ο Στέφανος Τσιτσιπάς,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.