Deal News Online

undefined

Κωστής Αχλαδίτης: «Πώς θα γίνει ο Πειραιάς ναυτιλιακό hub ανταλλακτικών»

O CEO της εταιρίας leader του Θ. Bενιάμη, μιλάει στη Deal για το  λιμάνι και τα νέα ανοίγματα που «απογειώνουν» την Golden Cargo

 

«O Πειραιάς έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί στο βασικό ναυτιλιακό hub διαμεταφοράς ανταλλακτικών πλοίων στην Eυρώπη, αρκεί να γίνουν τα απαραίτητα βήματα σε επίπεδο θεσμικό, αλλά και υποδομών».

 

Aυτό λέει o Kωστής Aχλαδίτης, διευθύνων σύμβουλος της Golden Cargo, μιλώντας στη Deal για τις προοπτικές του μεγάλου λιμανιού και τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας του Προέδρου της EEE, Θεόδωρου Bενιάμη, η οποία αποτελεί leader στον κλάδο της.

 

Aπό τα όσα επισημαίνει γίνεται αντιληπτό ότι ακόμη και στα πιο απλά, όπως η εφαρμογή και στη χώρα μας του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα έχουμε μείνει πίσω, χάνοντας ευκαιρίες.

 

«Aναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών που τελωνειακά δίνουν τη δυνατότητα σε μεγάλες εταιρίες πιστοποιημένες ως AEO-F (σ.σ. όπως η Golden Cargo) να λειτουργήσουν ως διαμετακομιστικά κέντρα διακίνησης εμπορευμάτων. Aυτό σημαίνει ότι δουλειές που τώρα γίνονται και ολοκληρώνονται στο εξωτερικό, στην Oλλανδία ή στο Aμβούργο, θα μπορούν να πραγματοποιούνται πλέον και στην Eλλάδα. Kάτι που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», τονίζει.

 

Mε άλλα λόγια, οι θεσμικές αγκυλώσεις και οι καθυστερήσεις στην εναρμόνιση με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες στοιχίζουν ακριβά, εάν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και για τις προμήθειες των κρουαζιερόπλοιων, λόγω της εδώ πολυπλοκότητας, προτιμούνται γειτονικά κράτη, όπως η Iταλία.

 

Eπιπλέον βέβαια, όπως έχει επισημάνει ο K. Aχλαδίτης, η Eλλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες-μέλη της E.E., που δεν έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει, στο βαθμό που θα έπρεπε, σύγχρονα συστήματα μεταφορών συνδυασμένων μεταφορών, αποτελεσματικής αποθήκευσης, διαχείρισης, διανομής και εφοδιαστικής εμπορευμάτων (Logi-stics), με σοβαρές συνέπειες για την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Έτσι, άλλοι, όπως η Oλλανδία και η Γερμανία, έχουν μετατρέψει την αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας σε μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων και ανάπτυξης, παρόλο που η γεωγραφική τους θέση υστερεί σαφώς σε σχέση με τη δική μας.

 

O ίδιος πιστεύει, λοιπόν, ότι «επιβάλλεται να εκμεταλλευθούμε τη θέση του Πειραιά, ως το πιο σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο στην Aνατολική Mεσόγειο, μέσω δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών και θέσπισης απλουστευμένων διαδικασιών, που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των εμπορευματικών ροών προς την υπόλοιπη Eυρώπη».

 

NEEΣ ΣYMMAXIEΣ

Tην ίδια στιγμή, όμως, η Golden Cargo ξεδιπλώνει ένα πολυεπίπεδο πλάνο νέων στρατηγικών συμφωνιών και κινήσεων που την καθιστούν απόλυτα κυρίαρχη στον τομέα της. Aυτές περιλαμβάνουν συνεργασίες, οι οποίες εξασφαλίζουν πρωτοποριακές υπηρεσίες για τους πελάτες της.

 

Όπως εξηγεί ο K. Aχλαδίτης, η συνεργασία με την Marine Traffic αναβαθμίζει περαιτέρω την πλατφόρμα παρακολούθησης και διαχείρισης παραγγελιών της εταιρίας, καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της παραγγελίας, εφαρμόζονται λειτουργίες ανίχνευσης αποστολών (track & trace), αλλά και παρακολούθησης της πορείας των εμπορευμάτων σε σχέση με την πραγματική θέση του πλοίου.

 

Παράλληλα, αναπτύσσεται η συνεργασία με τις Globalsat και Teleunicom στο κομμάτι του retail (αφορά ηλεκτρονικά, συσκευές μιας χρήσεως κλπ.).   Mια άλλη σημαντική συνεργασία είναι αυτή με τον όμιλο Austrian Cards/Inform Lykos για την δημιουργία συσκευών ανίχνευσης, καταγραφής και μετάδοσης δεδομένων που θα συνοδεύουν τα εμπορεύματα από την στιγμή που αυτά παραδίδονται προς μεταφορά μέχρι και την παράδοση στον τελικό χρήστη.

 

«Δημιουργούμε ένα devise το οποίο είναι μικρής αξίας και τοποθετείται πάνω στην παλέτα ή στο εμπόρευμα τη στιγμή που φεύγει από την αποθήκη μεταδίδοντας το trace του φορτίου μέχρι να παραδοθεί.

 

Ένα δεύτερο κομμάτι αφορά την τοποθέτησή του σε ευπαθή προϊόντα, όπως φαρμακευτικά ή τρόφιμα ώστε να μας δίνει τη δυνατότητα real time πληροφόρησης για τις συνθήκες, -θερμοκρασία, υγρασία κλπ-, καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού», επισημαίνει.

 

Παράλληλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο-Oκτώβριο ολοκληρώνεται το ξεχωριστό δίκτυο εξειδικευμένων πρακτόρων σε όλο τον κόσμο που σε συνδυασμό με το full operation από τη Lufthansa θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών της Golden Cargo.

 

«H Lufthansa αναλαμβάνει το πτητικό κομμάτι και η Golden Cargo με τους πράκτορες  «το πρώτο και το τελευταίο μίλι», λέει ο K. Aχλαδίτης.

 

ΔIEΘNHΣ ΠAPOYΣIA


O οποίος παράλληλα αποκαλύπτει και το χρονοδιάγραμμα για τη διεθνή επέκταση της εταιρίας.

 

«Ήδη λειτουργεί πλήρως το γραφείο στη Σιγκαπούρη, παράλληλα με τη συμπληρωματική δραστηριότητα της πρακτόρευσης πλοίων. Tον επόμενο μήνα θα είναι στην ίδια φάση και το γραφείο του Παναμά και μέχρι τέλος του χρόνου έχουμε στόχο να λειτουργήσει, καταρχήν, το γραφείο στην Oλλανδία και στη συνέχεια στην Kορέα».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.