Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μόνος του τον νέο Ποινικό Κώδικα

Αποχώρησαν τα υπόλοιπα κόμματα

 

Η σπουδή της κυβέρνησης να φέρει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οδήγησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην αποχώρηση, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν μόνο του να συζητά.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν προσήλθε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, καθώς ήδη από προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα απέχει!

 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπενθύμισε  ότι κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε τρεις φορές η σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Προσέθεσε μάλιστα, πως αν υπήρχε το ενδιαφέρον κυβέρνησης για την προώθηση αυτών Κωδίκων για την τελική ψήφισή τους προφανώς δεν θα περίμενε μέχρι την εσχάτη ώρα την παραμονή διάλυσης Βουλής.

 

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο οι Κώδικες συνδέθηκαν με την αλλαγή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. «όλα αυτά δεν είναι απλά διολισθήσεις του Συντάγματος και καταδολίευση συγκεκριμένων διατάξεων Συντάγματος.

 

Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε δικαιοσύνη από πρώτη στιγμή. Έχετε δώσει δείγματα κακοποίησης του θεσμού της δικαιοσύνης καθ’ υποταγή στις πολιτικές σας σκοπιμότητες και σε αυτό πλαίσιο έρχεστε συζητήσετε τους Κώδικες», τόνισε ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ.

 

Ακολούθως, αποχώρησε και το κόμμα της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως παρωδία.

 

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη fast track διαδικασία λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής και εν μέσω προεκλογικής περιόδου», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης προσθέτοντας ότι «μας δημιουργεί ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες ο χρόνος που κατατέθηκαν. Δεν θα τη νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία και αποχωρούμε από τη συζήτηση».


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.