Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μόνος του τον νέο Ποινικό Κώδικα

Αποχώρησαν τα υπόλοιπα κόμματα

 

Η σπουδή της κυβέρνησης να φέρει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οδήγησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην αποχώρηση, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν μόνο του να συζητά.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν προσήλθε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, καθώς ήδη από προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα απέχει!

 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπενθύμισε  ότι κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε τρεις φορές η σχετική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Προσέθεσε μάλιστα, πως αν υπήρχε το ενδιαφέρον κυβέρνησης για την προώθηση αυτών Κωδίκων για την τελική ψήφισή τους προφανώς δεν θα περίμενε μέχρι την εσχάτη ώρα την παραμονή διάλυσης Βουλής.

 

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο οι Κώδικες συνδέθηκαν με την αλλαγή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. «όλα αυτά δεν είναι απλά διολισθήσεις του Συντάγματος και καταδολίευση συγκεκριμένων διατάξεων Συντάγματος.

 

Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε δικαιοσύνη από πρώτη στιγμή. Έχετε δώσει δείγματα κακοποίησης του θεσμού της δικαιοσύνης καθ’ υποταγή στις πολιτικές σας σκοπιμότητες και σε αυτό πλαίσιο έρχεστε συζητήσετε τους Κώδικες», τόνισε ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ.

 

Ακολούθως, αποχώρησε και το κόμμα της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως παρωδία.

 

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη fast track διαδικασία λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής και εν μέσω προεκλογικής περιόδου», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης προσθέτοντας ότι «μας δημιουργεί ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες ο χρόνος που κατατέθηκαν. Δεν θα τη νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία και αποχωρούμε από τη συζήτηση».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.