Αυτοκίνητο

Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η BMW και η Jaguar Land Rover ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα όπως ηλεκτροκινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων για ηλεκτρικά οχήματα, αποκαλύπτοντας τη δημιουργία ακόμη μιας συμμαχίας που έχει στόχο να μειώσει το κόστος της ανάπτυξης ελεγκτριών οχημάτων.

 

Οι δυο αυτοκινητοβιομηχανίες τελούν υπό πίεση προκειμένου να παραδώσουν οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων ώστε να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανόνες κατά της ρύπανσης.

 

Ωστόσο αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε ό,τι αφορά τα περιθώρια κέρδους, λόγω του αυξανόμενου κόστους για την κατασκευή ηλεκτρικών, διασυνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων.

 

«Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τον χρόνο ανάπτυξης και φέρνοντας τα οχήματα και τις σύγχρονες τεχνολογίες πιο γρήγορα στην αγορά», δήλωσε ο κ. Klaus Froehlich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW

 

Η BMW και η Jaguar Land Rover δήλωσαν ότι θα εξοικονομήσουν κόστη μέσω κοινής ανάπτυξης, σχεδιασμού παραγωγής καθώς και από την από κοινού αγορά εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και οι δύο εταιρείες θα παράγουν ηλεκτρικούς κινητήρες στις δικές τους εγκαταστάσεις παραγωγής, ανακοίνωσε η BMW.

 

Σημειώνεται ότι η BMW εξαγόρασε τη βρετανική Rover Group, που συμπεριλαμβάνει τα μπραντς της Jaguar και της Land Rover, με τίμημα 800 εκατ. στερλίνες το 1994, για να πουλήσει στη συνέχεια την Jaguar Land Rover στη Ford τον Μάρτιο του 2000, με τίμημα 2,7 δισ. δολάρια.

 

Το 2008 η ινδική Tata Group εξαγόρασε τη Jaguar και τη Land Rover από τη Ford έναντι 2,3 δισ. δολ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή