Πολιτική

ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ,το ΚΙΝΑΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο

Για προσπάθειες παραπλάνησης του ελληνικού λαού με μείγμα «εκβιαστικών διλημμάτων και ψεύτικης αυτοκριτικής» κατηγορεί τον πρωθυπουργό το ΚΚΕ με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξή του.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ «επανέλαβε το μεγάλο ψέμα ότι επιβάρυνε τη λεγόμενη μεσαία τάξη για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους, ενώ στην πραγματικότητα τσάκισε όλα τα λαϊκά στρώματα, φτάνοντας στο σημείο να κόψει μέχρι και το ΕΚΑΣ που ήταν για τους πιο αδύναμους».

 

Επισημαίνει ότι «...άλλωστε επί 4 χρόνια έπαιρνε τα εύσημα από τους «συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών», που δήθεν τώρα αντιπαλεύει» κλαι σημειώνει ότι «επειδή ακριβώς εφάρμοσε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, με τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι σε αυτά τα κόμματα και να γίνει χορηγός τους. Κατάφερε να διασύρει τις αξίες της "προόδου" και της "αριστεράς", τροφοδοτώντας ένα ρεύμα συντηρητικοποίησης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική».

 

«Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ,το ΚΙΝΑΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο και διαφέρουν στο πως θα ξεζουμίζουν το λαό. Με περισσότερους φόρους ή με περισσότερες περικοπές. Και απόδειξη αυτού του κοινού σχεδίου είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη δεξιά, επιβεβαιώνοντας τις διεργασίες που γίνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα», καταλήγει μεταξύ άλλων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή