Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες

Με τους 13 νεοεκλεγμένους Περιφερειάρχες θα συναντηθεί το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας την πρώτη εικόνα για τον μελλοντικό τρόπο διακυβέρνησης στο πιθανό ενδεχόμενο νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

 

Σε ανύποπτο χρόνο κατά την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεδριάζει με τους 13 περιφερειάρχες όσο συχνά συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο», τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στον ρόλο της αυτοδιοίκησης.

 

Στόχος Μητσοτάκη η συνέργεια κεντρικού κράτους με περιφέρειες

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι πρόκειται για έναν αναπτυξιακό μοχλό της χώρας που απαιτεί ενίσχυση και απόλυτα συντονισμένες δράσεις με την κεντρική διοίκηση ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δεσμευθεί για την θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ώστε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες να γίνεται σε προγραμματισμένα, τακτικά χρονικά διαστήματα. Θα πρόκειται για ένα όργανο που θα έχει χαρακτηριστικά υπουργικού συμβουλίου και θα λαμβάνει αποφάσεις σε επίπεδο περιφερειών.

 

Στόχος είναι να επιτευχθεί η συνέργεια του κεντρικού κράτους με τις περιφέρειες που θα  βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και την συνεργασία μεταξύ των 13 περιφερειαρχών.

 

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοικτή γραμμή ανάμεσά τους, ώστε να προωθούνται χωρίς προσκόμματα οι αναπτυξιακές δράσεις των Περιφερειών και να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα ως Πρωθυπουργός θα μπορεί να έχει αδιαμεσολάβητη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συμβάλει εκ της θέσεως του για την επίλυση τους.

 

11 περιφερειάρχες με τη στήριξη της ΝΔ + 1

 

Ιδιαίτερα θετικό θεωρείται το γεγονός ότι 11 περιφερειάρχες έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ και ένας ακόμα, ο κ. Μουτζούρης στο Β. Αιγαίο, προέρχεται από αυτήν, άρα υπάρχει κοινός τόπος και συναντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα και τις βασικές ιδέες και θέσεις σχετικά με το πώς πρέπει να αναπτυχθεί η χώρα.

 

Στη σημερινή συνάντηση το παρόν θα δώσει και ο κ. Αρναουτάκης που εκλέχθηκε με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την Πειραιώς τονίζουν ότι, όπως έδειξε και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Κερατσίνι, έναν δήμο όπου κέρδισε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι «δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους και σκοπεύει να συνεργαστεί με όλους όσους εκλέχθηκαν την περασμένη Κυριακή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες».


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.