«Μπλόκο» στη Huawei και από το Facebook

Καταργεί την προεγκατάσταση των εφαρμογών της στα τηλέφωνα Huawei η Facebook, στο τελευταίο χτύπημα για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα που αγωνίζεται να διατηρήσει τις δραστηριότητές της εν μέσω «μπλόκο» των ΗΠΑ.

 

Οι πελάτες που έχουν ήδη τηλέφωνα Huawei θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις, δήλωσε το Facebook στο Reuters. Ωστόσο, τα νέα τηλέφωνα της Huawei δεν θα είναι πλέον σε θέση να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Facebook, WhatsApp και Instagram.

 

Οι πωλητές smartphone κλείνουν συχνά επιχειρηματικές συμφωνίες για να προεγκαταστήσουν δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook. Οι εφαρμογές, όπως το Twitter και το Booking.com, έρχονται επίσης προεγκατεστημένες σε τηλέφωνα Huawei σε πολλές αγορές.

 

Η κίνηση από το Facebook επιβραδύνει τις προοπτικές πωλήσεων για την Huawei Technologies Co Ltd, της οποίας η επιχείρηση smartphone έγινε η μεγαλύτερη πηγή των εσόδων της πέρυσι, με ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία.

 

Η Google δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα παρέχει πλέον λογισμικό Android για τις συσκευές της Huawei, όταν η διορία των 90 ημερών που χορηγείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ λήξει τον Αύγουστο. Αλλά το Playstore της Google και όλες οι εφαρμογές Google θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες για τα τρέχοντα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων της Huawei, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ακόμη αποσταλεί ή ακόμα κατασκευαστεί.

 

Το «μπλόκο» του Facebook, αντίθετα, ισχύει για οποιαδήποτε συσκευή της Huawei δεν έχει ακόμη αποχωρήσει από το εργοστάσιο, σύμφωνα με το Reuters.


protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Η βρετανική εταιρεία πώλησης ειδών ένδυσης μέσω διαδικτύου ASOS, ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.