«Μπλόκο» στη Huawei και από το Facebook

Καταργεί την προεγκατάσταση των εφαρμογών της στα τηλέφωνα Huawei η Facebook, στο τελευταίο χτύπημα για τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα που αγωνίζεται να διατηρήσει τις δραστηριότητές της εν μέσω «μπλόκο» των ΗΠΑ.

 

Οι πελάτες που έχουν ήδη τηλέφωνα Huawei θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις, δήλωσε το Facebook στο Reuters. Ωστόσο, τα νέα τηλέφωνα της Huawei δεν θα είναι πλέον σε θέση να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Facebook, WhatsApp και Instagram.

 

Οι πωλητές smartphone κλείνουν συχνά επιχειρηματικές συμφωνίες για να προεγκαταστήσουν δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook. Οι εφαρμογές, όπως το Twitter και το Booking.com, έρχονται επίσης προεγκατεστημένες σε τηλέφωνα Huawei σε πολλές αγορές.

 

Η κίνηση από το Facebook επιβραδύνει τις προοπτικές πωλήσεων για την Huawei Technologies Co Ltd, της οποίας η επιχείρηση smartphone έγινε η μεγαλύτερη πηγή των εσόδων της πέρυσι, με ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ασία.

 

Η Google δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα παρέχει πλέον λογισμικό Android για τις συσκευές της Huawei, όταν η διορία των 90 ημερών που χορηγείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ λήξει τον Αύγουστο. Αλλά το Playstore της Google και όλες οι εφαρμογές Google θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες για τα τρέχοντα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων της Huawei, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ακόμη αποσταλεί ή ακόμα κατασκευαστεί.

 

Το «μπλόκο» του Facebook, αντίθετα, ισχύει για οποιαδήποτε συσκευή της Huawei δεν έχει ακόμη αποχωρήσει από το εργοστάσιο, σύμφωνα με το Reuters.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.