ΟΠΕΚ: Προς παράταση της συμφωνίας για μείωση παραγωγής

Ένα βήμα πριν την παράταση της συμφωνία για μείωση της παραγωγής πέραν του Ιουνίου βρίσκεται ο ΟΠΕΚ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, αν και ερώτημα παραμένει η συμμετοχή των χωρών εκτός του καρτέλ.

 

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες-μη μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν από την 1η Ιανουαρίου και έως τα τέλη Ιουνίου την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Ο ΟΠΕΚ και οι υπόλοιπες χώρες -η λεγόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+- θα συναντηθούν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αποφασίσουν την επόμενη κίνηση.

 

«Από την πλευρά του ΟΠΕΚ, είναι σχεδόν σίγουρη η παράταση της συμφωνίας. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ-Φαλίχ, στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

 

«Ελπίζω ότι θα είναι μια εύκολη απόφαση και ότι θα παρατείνουμε(τη συμφωνία) θα είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά τη θέση μας στο βασίλειο», πρόσθεσε ο κ. Φαλίχ, σημειώνοντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για μεγαλύτερη μείωση της προσφοράς.

 

Σύμφωνα με τον Σαουδάραβα αξιωματούχο, δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η απόλυτη σταθερότητα στην πετρελαϊκή αγορά και ότι οι τιμές επηρεάζονται από παράγοντες που δεν ελέγχονται από τον ΟΠΕΚ.

 

Η προοπτική παράτασης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής έχει δώσει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, με ενδοσυνεδριακά κέρδη 2%.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.