Μπλούμπεργκ: Επένδυση μισού δισ. για το κλίμα

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg ανακοίνωσε την τοποθέτηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η εξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα μέχρι το 2030 και να μπει σε μια τροχιά οικονομίας βασιζόμενης 100% σε καθαρή ενέργεια.

 

Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά θα χρησιμεύσουν κυρίως για να κλείσουν μέχρι το 2030 σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 250 σταθμοί παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και για να «σταματήσει η κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο», εξήγησε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης (2002-2013) σε ανακοίνωσή του.

 

Η επένδυση του δισεκατομμυριούχου Bloomberg στην πρωτοβουλία "Beyond Carbon" ("Πέρα από τον άνθρακα"), πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το ομώνυμο ιδρυμα παρακάμπτει έτσι την ούτως ή άλλως "απρόθυμη" σε αυτό τον τομέα  ομοσπονδιακή κυβέρνηση και, αντίθετα, θα επιδιώξει να προωθήσει πολιτικές για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια, καθώς και τους πολιτικούς υποστηρικτές της, σε κρατικό και τοπικό επίπεδο.

 

«Βρισκόμαστε σε μια κούρσα με τον χρόνο με την κλιματική αλλαγή και εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη ουσιαστικά καμιά ελπίδα να αναληφθεί ισχυρή ομοσπονδιακή δράση για αυτό το ζήτημα τουλάχιστον τα δύο επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ αναφερόμενος εμμέσως  στο υπόλοιπο της θητείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Η Μητέρα Φύση δεν περιμένει το πολιτικό χρονοδιάγραμμά μας και ούτε εμείς μπορούμε να έχουμε αυτήν την πολυτέλεια», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

 

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα Bloomberg έχει περάσει αρκετά χρόνια συνεργαζόμενο με το Sierra Club πάνω στην απεξάρτηση της αμερικάνικης βιομηχανικής παραγωγής από τον άνθρακα. Από το 2011, περίπου οι μισές από τις 530 μονάδες παραγωγης στις ΗΠΑ έχουν κλείσει.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.