Μπλούμπεργκ: Επένδυση μισού δισ. για το κλίμα

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg ανακοίνωσε την τοποθέτηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η εξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα μέχρι το 2030 και να μπει σε μια τροχιά οικονομίας βασιζόμενης 100% σε καθαρή ενέργεια.

 

Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά θα χρησιμεύσουν κυρίως για να κλείσουν μέχρι το 2030 σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 250 σταθμοί παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και για να «σταματήσει η κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο», εξήγησε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης (2002-2013) σε ανακοίνωσή του.

 

Η επένδυση του δισεκατομμυριούχου Bloomberg στην πρωτοβουλία "Beyond Carbon" ("Πέρα από τον άνθρακα"), πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το ομώνυμο ιδρυμα παρακάμπτει έτσι την ούτως ή άλλως "απρόθυμη" σε αυτό τον τομέα  ομοσπονδιακή κυβέρνηση και, αντίθετα, θα επιδιώξει να προωθήσει πολιτικές για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια, καθώς και τους πολιτικούς υποστηρικτές της, σε κρατικό και τοπικό επίπεδο.

 

«Βρισκόμαστε σε μια κούρσα με τον χρόνο με την κλιματική αλλαγή και εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη ουσιαστικά καμιά ελπίδα να αναληφθεί ισχυρή ομοσπονδιακή δράση για αυτό το ζήτημα τουλάχιστον τα δύο επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ αναφερόμενος εμμέσως  στο υπόλοιπο της θητείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Η Μητέρα Φύση δεν περιμένει το πολιτικό χρονοδιάγραμμά μας και ούτε εμείς μπορούμε να έχουμε αυτήν την πολυτέλεια», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

 

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα Bloomberg έχει περάσει αρκετά χρόνια συνεργαζόμενο με το Sierra Club πάνω στην απεξάρτηση της αμερικάνικης βιομηχανικής παραγωγής από τον άνθρακα. Από το 2011, περίπου οι μισές από τις 530 μονάδες παραγωγης στις ΗΠΑ έχουν κλείσει.


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.