Τεχνολογία

Έρχεται το κρυπτονόμισμα του Facebook

Mέσα στον Ιούνιο θα παρουσιάσει το Facebook το δικό του κρυπτονόμισμα και θα δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο να λάβουν το μισθό τους στο νέο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information.

 

Μυστική ομάδα του κοινωνικού δικτύου εργάζεται εδώ και ένα χρόνο για τη δημιουργία ενός νομίσματος, το οποίο οι 2 δισεκατομμύρια χρήστες του θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλον, να αγοράσουν πράγματα όχι μόνο στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp, αλλά σε όλο το ίντερνετ και τον πραγματικό κόσμο.

 

«Οι πληρωμές είναι ένας τομέας που μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο απλό. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι τόσο εύκολο να στέλνεις χρήματα σε κάποιον, όσο είναι να στέλνεις μία φωτογραφία», σημείωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, σε συνέδριο προγραμματιστών στα τέλη Απριλίου.

 

Το δημοσίευμα του The Information αναφέρει ακόμα ότι το Facebook σχεδιάζει να λανσάρει δικά του ΑΤΜ, από τα οποία οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν το νόμισμα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή