Η Γαλλία μειώνει το κρατικό ποσοστό της Renault

Ενισχύει τη συμμαχία με τη Nissan

 

Η προτεραιότητα είναι να "ενισχυθεί η συμμαχία" Renault-Nissan πριν εξεταστεί η προσέγγιση με έναν άλλο κατασκευαστή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Renault και της ανταγωνίστριάς της Fiat Chrysler.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος είναι έτοιμο να "μειώσει το ποσοστό" του, που ανέρχεται στο 15%, στο κεφάλαιο της Renault -ένα θέμα που προκαλεί προστριβές με τη Nissan- όπως δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

 

"Μπορούμε να μειώσουμε το ποσοστό του κράτους στο κεφάλαιο της Renault. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αρκεί, στο τέλος της διαδικασίας, να έχουμε έναν πιο ισχυρό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μια πιο ισχυρή συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών οχημάτων, της Nissan και της Renault", δήλωσε ο υπουργός.

 

Την Πέμπτη, η Fiat απέσυρε την πρόταση ύψους 35 δισ. ευρώ για τη συγχώνευσή της με την Renault -μια κίνηση που θα δημιουργούσε το Νο 3 στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία- επιρρίπτοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στη γαλλική κυβέρνηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.