Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος απέπεμψε τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με την κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Πάσχα, και απέπεμψε τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στην ισλαμιστική απειλή, δήλωσε σήμερα επίσημη πηγή.

 

Πράκτορες των ινδικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν στείλει πολλές προειδοποιήσεις στις αρχές της Σρι Λάνκα για μια εν εξελίξει συνωμοσία, αλλά τόσο ο Σιρισένα όσο και ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίγκε είπαν πως δεν είχαν ενημερωθεί για τις προειδοποιήσεις αυτές πριν από τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου, που προκάλεσαν τον θάνατο 258 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση χθες βράδυ για να εκφράσει την εναντίωσή του στην επιτροπή αυτή, της οποίας ηγούνται σύμμαχοι του Βικρεμεσίνγκε, που είναι πολιτικός αντίπαλος του Σιρισένα.

 

Υπουργική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο πρόεδρος αρνήθηκε να εξουσιοδοτήσει οποιονδήποτε αστυνομικό, στρατιωτικό ή μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών (SIS) να καταθέσει στην επιτροπή αυτή.

 

Και σήμερα το πρωί, η προεδρία ανακοίνωσε την αποπομπή του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Σισίρα Μέντις που είχε καταγγείλει τον πρόεδρο, ενώπιον της επιτροπής, ότι δεν διοργάνωνε τακτικές συναντήσεις για την κατάσταση ασφαλείας προκειμένου να γίνει μια αποτίμηση ενδεχόμενων απειλών που προέρχονταν από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές.

 

Στη διάρκεια της κατάθεσής του η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των εργασιών της επιτροπής διακόπηκε με εντολή του προέδρου, δήλωσαν επίσημες πηγές.

 

Ο υφυπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της αστυνομίας άφησαν να εννοηθεί πως ο αρχηγός του κράτους, που είναι επίσης υπουργός Άμυνας και υπουργός Εσωτερικών, δεν ακολούθησε τους ισχύοντες κανόνες για τη διαχείριση των αναφορών των υπηρεσιών πληροφοριών, περιλαμβανομένων των προειδοποιήσεων που είχαν ληφθεί για τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου.

 

Την ευθύνη για τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, με στόχο εκκλησίες την ώρα της πασχαλινής λειτουργίας και πολυτελή ξενοδοχεία, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.