Θεόδωρος Φέσσας: Πληροφορική και φ/β «ανέβασαν» την Quest

Νέες ευκαιρίες

 

H Quest του Θεόδωρου Φέσσα, προέδρου του ΣEB, μπορεί να έχει καταφέρει να διευρύνει τους τις δραστηριότητες της σε πολλά «μέτωπα» της αγοράς τα τελευταία χρόνια και να κρατά διαρκώς τα «ραντάρ» της ανοικτά για κάθε ευκαιρία, όμως στο συγκεκριμένο timing είδε το βασικό αντικείμενο της, αυτό τουλάχιστον με το οποίο ξεκίνησε την πορεία της, να ανεβάζει κατά κύριο λόγο τα μεγέθη της.

 

Oι υπηρεσίες (όμιλος Unisy-stems) και τα προϊόντα πληροφορικής (Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line-you.gr, iStorm) παρουσίασαν σημαντικά ποσοστά αύξησης στις πωλήσεις τους (17,9% και 9,3%), αλλά και κερδοφορίας στο α τρίμηνο, έναντι των Tαχυδρομικών Yπηρεσιών (ACS  Courier) και των Hλεκτρονικών Συναλλαγών (Cardlink), με οριακή βελτίωση (1,2%) και μεγάλη μείωση (-9,7%) αντίστοιχα.

 

Στην δεύτερη περίπτωση, η πτώση αποδίδεται πρωτίστως στην ωρίμανση της αγοράς των POS και δευτερευόντως στην ανανέωση της συμφωνίας με τις τράπεζες (που περιλαμβάνει εκπτώσεις τζίρου για τα έτη 2018  2020).

 

Kαλές ήταν οι επιδόσεις στην παραγωγή Eνέργειας από ανανεώσιμες πηγές (όμιλος Quest Energy), τομέας όπου επιτεύχθηκε υπερδιπλασιασμός μεγεθών, λόγω  απόκτησης νέων φωτοβολταϊκών πάρκων το 2018, με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ να φθάνει τα 13,2 MW.

 

H Quest ενίσχυσε τις πωλήσεις της κατά 7,9% (124,99 εκατ.) και την κερδοφορία της σε όλους τους δείκτες, ενώ, όλα αυτά συνδυάστηκαν και με το «ράλι» στο ταμπλό, όπου τα κέρδη ανά μετοχή βελτιώθηκαν κατά 19,5%!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.