Διαψεύστηκαν οίκοι και σορτάκηδες

Για την Πειραιώς

 

Ήταν στα 320 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της Πειραιώς όταν UBS και Citigroup έβλεπαν ακόμη χαμηλότερες τιμές και περαιτέρω υποτίμηση της τράπεζας. Aυτά πριν περίπου 5 μήνες. Aπό κοντά και τα short funds... κολαούζοι των ισχυρών ξένων επενδυτικών οίκων που αύξαναν αφειδώς τις θέσεις πώλησής τους στη μετοχή της Πειραιώς, «βλέποντας» τιμές χαμηλότερα και των 0,50 ευρώ. Aυτό με βάση τις short θέσεις που αύξαναν περί τα μέσα Iανουαρίου.

 

Πέρασαν 5 μήνες και οι... προβλέψεις των επενδυτικών οίκων διαψεύστηκαν παταγωδώς, καθώς η μεν μετοχή της τράπεζας έχει «τρέξει» ένα επί μέρους 225% (από την αρχή του έτους) και 49,53% σε διάστημα μηνός η δε χρηματιστηριακή αξία έχει φτάσει τα 1,21 δισ. ευρώ. Tο πόσο έξω έπεσαν στην πρόβλεψη τους UBS και Citigroup είναι ένα άλλο θέμα, καθώς το πρωτεύον είναι κατά πόσον μέσω αυτών (των προβλέψεων) μπορεί να παίζονται υποτιμητικά παιχνίδια (ή υπερτίμησης ανάλογα με την τάση της αγοράς), από τα οποία επωφελούνται λ.χ. short παίκτες και funds.

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.