Αυξήθηκαν οι κινεζικές εξαγωγές, παρά τους δασμούς των ΗΠΑ

Οι εξαγωγές της Κίνας επέστρεψαν απροσδόκητα στην ανάπτυξη το Μάιο - παρά τους υψηλότερους δασμούς των ΗΠΑ, αλλά οι εισαγωγές μειώθηκαν στπ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχεδόν τρία χρόνια, σε ένα ακόμη σημάδι της ασθενούς εγχώριας ζήτησης που θα μπορούσε να ωθήσει το Πεκίνο να ενισχύσει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

 

Ορισμένοι αναλυτές υποψιάζονται ότι οι Κινέζοι εξαγωγείς ενδέχεται να έστειλαν εσπευσμένα τις εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για να προλάβουν τους νέους δασμούς των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά αγαθά που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να επιβάλει σε μια ταχέως κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη.

 

Ωστόσο, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις εξαγωγές της Δευτέρας δεν θα αμβλύνουν τους φόβους ότι δεν μπορεί πλέον να αποφευχθεί ένας μακρύτερος και δαπανηρός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οδηγώντας την παγκόσμια οικονομία προς την ύφεση.

 

Οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με τις προσδοκίες της αγοράς για ελαφρά μείωση, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.