Σε υψηλό εξαετίας η τιμή του χρυσού

Την ελκυστικότητά του κερδίζει ο χρυσός με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του σε επίπεδα που δεν είχαν σημειωθεί μετά το 2013.

 

Οι ράβδοι χρυσού ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και τα 1.400 δολ. η ουγγιά αυτή τη χρονιά, καθώς οι επενδυτές με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζουν τους κινδύνους, σύμφωνα με την Rhona O'Connell, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης αγοράς για τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας στην INTL FCStone Inc. Ο χρυσός ήταν περίπου στα 1.326 δολάρια η ουγγιά τη Δευτέρα, μετά την εκτίναξη στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου τριμήνου (στα $ 1.348,31) την Παρασκευή, χάρη σε μια χειρότερη από την αναμενόμενη έκθεση σχετικά με τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο.

 

"Όλες οι κύριες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων έχουν ένα ερωτηματικό πάνω τους αυτή τη στιγμή, πράγμα το οποίο συμβαίνει γενικά όταν ο χρυσός μπαίνει στο παιχνίδι", δήλωσε ο O'Connell τηλεφωνικά, λίγο πριν τη διάσκεψη για τα πολύτιμα μέταλλα στη Σιγκαπούρη.

 

Ο χρυσός βλέπει μια ανάκαμψη μετά από στασιμότητα για κάποιους μήνες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και θεωρούν ότι αυξάνονται οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve. Η διακύμανση των μετοχών μετά την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων των ΗΠΑ με την Κίνα και μετά με το Μεξικό οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για καταφύγια, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να κινούνται κοντά στα χαμηλά επίπεδα του 2017 και τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street να προειδοποιούν για αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας σε διεθνές...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.