Βενετία: Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην είσοδο κρουαζιερόπλοιων

Χιλιάδες κάτοικοι της Βενετίας και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων διαδήλωσαν το Σάββατο ζητώντας να παραμένουν τα κρουαζιερόπλοια έξω από τη λιμνοθάλασσα της Ιταλικής πόλης.

 

Η διαδήλωση έγινε έξι ημέρες μετά την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera σε προβλήτα και σε τουριστικό πλοιάριο στο κανάλι Giudecca της Βενετίας. Συγκεκριμένα, το ύψους 13 καταστρωμάτων κρουαζιερόπλοιο υπέστη μια μηχανική βλάβη και σύρθηκε κατά μήκος της αποβάθρας προσκρούοντας στη συνέχεια σε ένα πολυτελές τουριστικό σκάφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων τουριστών.

 

Η ανάρτηση ενός ερασιτεχνικού βίντεο του συμβάντος στα social media προκάλεσε μια νέα αντιπαράθεση για τη ζημιά που προκαλούν τέτοια πλοία σε μία από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου, η οποία μαζί με τη λιμνοθάλασσα της, τα κανάλια, τις εκκλησίες και τις γέφυρες είναι μία περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

Η ομάδα που ονομάζεται "No Big Ships" ("Όχι στα μεγάλα πλοία") κι οργάνωσε την διαδήλωση που πλαισίωσαν 3.000 άτομα ζητά την απαγόρευση πλεύσης υπερμεγεθών κρουαζιερόπλοιων εντός της λιμνοθάλασσας, καθώς τα θεωρούν ότι αποτελούν κίνδυνο για την πόλη, μολύνουν τα νερά, απειλούν τα θεμέλια της πόλης με τα μεγάλα κύματα που δημιουργούν και αλλοιώνουν την αισθητική των ιστορικών χώρων της Βενετίας, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες καθημερινά.

 

"Αν θέλουμε να σώσουμε τη Βενετία και τη λιμνοθάλασσα, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εισέλθουν αυτά τα πλοία. Είναι τρομακτικό μόνο να τα βλέπω", δήλωσε ένας διαδηλωτής. Άλλοι διαδηλωτές έφεραν πανό που έγραφαν "Έξω τα πλοία από τη λιμνοθάλασσα", ενώ κάποιοι έφτασαν στην ίδια τη Βενετική Λιμνοθάλασσα μέσω σκαφών και βαρκών για να προωθήσουν μια συνεχή καμπάνια για το ζήτημα.

 

Σημειώνεται πάντως ότι μετά το ατύχημα με το κρουζιερόπλοιο, ο Δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro γνωστοποίησε ότι θα ανοίξει το εναλλακτικό κανάλι της πόλης, γνωστό ως Vittorio Emanuele III.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας σε διεθνές...

Media

Ναυτεμπορική: Τον Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί η υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Ναυτεμπορική: Τον Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί η υπαγωγή της…

Aίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία της «Ναυτεμπορικής Α.Ε.» (εφημερίδα, σάιτ, τυπογραφείο)...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.