Το πρώτο μη Kοινοτικό κρουαζιερόπλοιο στην Ελλάδα;


Ο αρχιπλοίαρχος κ. Βασίλειος Γκάζικας της ναυτιλιακής εταιρείας Core Marine ltd, με επιστολή του προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη ζητά να δρομολoγήσει ένα κρουαζιερόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ στα ελληνικά νησιά.

 

Συγκεκριμένα, η Core Marine αναφέρει στην επιστολή της ότι στη συνέχεια της υπογραφής της κοινής υπουργικής απόφασης για την εκτέλεση περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3872/2010 «εξετάζουμε το ενδεχόμενο δρομολόγησης σε κυκλικούς πλόες, με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, κρουαζιεροπλοίου μας, με σημαία Marshall Islands, ένα πλοίο χωρητικότητας 1.800 επιβατών περίπου, ενώ από τα 580 μέλη του πληρώματος τα 25 προβλέπεται να είναι Ελληνες ναυτικοί, δηλαδή ποσοστό 4,3% επί του συνολικού αριθμού πληρώματος».

 

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι στο άρθρο 5 της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης προβλέπεται ότι σε περίπτωση που η εταιρεία επιλέξει να κάνει χρήση του δικαιώματος του άρθρου «μόνο» της περ. β 0 της υπ' αριθμ. 59/2010 απόφασης του ΥΘΥΝΑΛ «απολαμβάνει των προνομίων της ρύθμισης του άρθρου 24 του νόμου 3409/2005 χωρίς άλλη διατύπωση, με την κατάθεση στο ΝΑΤ των προβλεπομένων δικαιολογητικών και αντιγράφου της παρούσας σύμβασης».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Κλείνει Σεμέδο ο Ολυμπιακός

Κλείνει Σεμέδο ο Ολυμπιακός

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.