Στρατηγική συνεργασία Praxia bank με Moody's Analytics για τη διαχείριση ρίσκου

Έδωσε τα χέρια με την Moody's Analytics η Praxia bank για τη διαχείριση Ενεργητικού/Παθητικού (Asset Liability Management – ALM), τον υπολογισμό των προβλέψεων σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Χρηματοπιστωτικής Αναφοράς - IFRS 9 και τον υπολογισμό κεφαλαιακών απαιτήσεων για τον Πιστωτικό Κίνδυνο και τον Κίνδυνο Χαρτοφυλακίου Συναλλαγών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού εποπτικού πλαισίου (CRR, CRD IV – Βασιλεία III).

 

Η Praxia bank θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της το φθινόπωρο του 2019 και θέτει τις βάσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική εκπλήρωση των κανονιστικών υποχρεώσεών της καθώς και τη διαχείριση κινδύνων.

 

Η Praxia bank έχει επιλέξει την πλατφόρμα RiskFoundation™ της Moody's Analytics για την ενοποίηση και τη συγκέντρωση των δεδομένων διαχείρισης κινδύνων από το σύνολο των τμημάτων της. Η βραβευμένη πλατφόρμα παρέχει ένα ενιαίο σημείο ελέγχου για την ανάλυση κινδύνων και την εκπλήρωση των κανονιστικών υποχρεώσεων της τράπεζας, ενώ της προσδίδει τη δυνατότητα μεγιστοποίησης της επένδυσής της σε πληροφοριακά συστήματα ενισχύοντας την υλοποίηση μιας συνολικής στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων.

 

Έχει επίσης επιλέξει τη βραβευμένη πλατφόρμα Risk Confidence™ της Moody's Analytics για την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 9, τη διαχείριση ενεργητικού-παθητικού (ALM), καθώς και τη διαχείριση του κινδύνου ρευστότητας.

 

Για τους σκοπούς συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο Βασιλεία ΙΙΙ, η Praxia bank έχει επιλέξει το λογισμικό RiskAuthority™, μια ολοκληρωμένη λύση που καλύπτει τη διαχείριση δεδομένων, τον υπολογισμό των εποπτικών κεφαλαίων και την υποβολή των απαιτούμενων εποπτικών αναφορών. Οι ενσωματωμένοι δείκτες υπολογισμού του πλαισίου Βασιλεία ΙΙΙ και οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες της πλατφόρμας RiskAuthority™ προσφέρουν στην Praxia bank τη δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής εκπλήρωσης των κανονιστικών υποχρεώσεών της, επωφελούμενη της λειτουργικής αυτοματοποίησης της εν λόγω εφαρμογής.

 

Ο Θάνος Παπανικολάου, Chief Risk Officer στην Praxia bank, σημείωσε σχετικά: «Είμαστε μια πλήρως ιδιωτική τράπεζα, με υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και το πλεονέκτημα ενός υγιούς ισολογισμού, χωρίς βάρη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση των κινδύνων και γι' αυτό επιδιώκουμε να ακολουθούμε τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές. Χρησιμοποιώντας τις ολοκληρωμένες λύσεις της Moody's Analytics, εφαρμόζουμε επιτυχώς και αποτελεσματικά τις κατάλληλες διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων και υπολογισμού των εποπτικών κεφαλαίων και παράγουμε τις απαραίτητες κανονιστικές αναφορές με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι, άλλωστε, μέρος της φιλοσοφίας της Praxia bank: με σύμμαχο την τεχνολογία διαμορφώνουμε και ακολουθούμε σύγχρονες διαδικασίες, κάνοντας πράξη μια εξελιγμένη τραπεζική εμπειρία, εύκολη, γρήγορη, απλή και αποτελεσματική».

 

«Καθώς οι τράπεζες αναζητούν παγκοσμίως τρόπους για να εξάγουν αξία από την επένδυση σε ρυθμιστικές τεχνολογίες, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση λύσεων που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δημιουργήσουν συνέργειες μεταξύ συμμόρφωσης και βελτιστοποίησης των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Andy Frepp, Γενικός Διευθυντής της Moody's Analytics. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Praxia bank για την παροχή ρυθμιστικής τεχνολογίας που θα υποστηρίξει το όραμά τους, προσφέροντας παράλληλα μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση κινδύνων».

 

Η Moody's Analytics συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία και υποστήριξη για τη μέτρηση και τη διαχείριση κινδύνων. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την εξειδίκευση και την εμπειρία της σε θέματα πιστωτικής ανάλυσης, οικονομικών προβλέψεων, διαχείρισης κινδύνου και κανονιστικής συμμόρφωσης.


protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Σε κατήφορο τα κέρδη της ASOS

Η βρετανική εταιρεία πώλησης ειδών ένδυσης μέσω διαδικτύου ASOS, ανακοίνωσε πτώση 68% στα κέρδη...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.