Ειδήσεις - Ελλάδα

Novartis: Εντολή Ξ. Δημητρίου για έρευνα των καταγγελιών Γ. Αγγελή

Εξελίξεις στην υπόθεση με εμπλεκόμενα και πολιτικά πρόσωπα

 

Τη διερεύνηση των καταγγελιών του αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή για «σπουδή προκειμένου να ασκηθούν διώξεις άρον άρον σε πολιτικά πρόσωπα» στην υπόθεση Novartis ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 

Η αντίδραση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής αναφοράς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, η οποία φωτογράφιζε την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

 

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αναφορά ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Πρωτο Θέμα. Σε αυτή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε πως διαφωνούσε κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία και κατήγγειλε μια σειρά – κατά την άποψή του - αντιδικονομικών ενεργειών στην έρευνα.

 

Σημειώνεται ότι η κ. Τουλουπάκη είχε στείλει εξώδικο μετά τη δημοσίευση υποστηρίζοντας ότι «όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα».

 

Πάντως η συγκεκριμένη αναφορά είχε τεθεί στο αρχείο και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ανασύρεται τώρα, μετά τη δημοσιοποίησή της. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε από την Ξένη Δημητρίου, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή