Στην Κάλυμνο το ΚΑ' Συμπόσιο Δωδεκανήσου

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου Αι Μούσαι, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου στην Κάλυμνο το ΚΑ' Συμπόσιο Δωδεκανήσου, με στόχο τη στήριξη των τεχνών και τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Η διεξαγωγή αυτών των συμποσίων αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτισμικά δρώμενα της Δωδεκανήσου κάθε δύο χρόνια. Οι εισηγητές παρουσιάζουν τις ανακοινώσεις τους που αφορούν στη Δωδεκάνησο και αναφέρονται σε θέματα από την Ιστορία, Αρχαιολογία, Γραμματολογία, Γλωσσολογία, Λαογραφία, Περιβάλλον, Πολιτισμό, Τέχνες και άλλους σπουδαίους τομείς της περιοχής. Το σύνολο των εισηγήσεων του συμποσίου θα αποτελέσει την ύλη του ΚΘ' τόμου των Δωδεκανησιακών Χρονικών.

 

Οι συμμετέχοντες εισηγητές οι οποίοι ξεπερνούν τους 50, θα ταξιδέψουν στην Κάλυμνο από τη Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κάσο αλλά και από περιοχές της ενδοχώρας.

 

Παράλληλα, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

ΠΣΑΤ: Το πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητισμού

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το...

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μισή σεζόν φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια η καριέρα του Κώστα Μήτρογλου στη Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με όσα...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.