Τουρισμός

Στην Κάλυμνο το ΚΑ' Συμπόσιο Δωδεκανήσου

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου Αι Μούσαι, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου στην Κάλυμνο το ΚΑ' Συμπόσιο Δωδεκανήσου, με στόχο τη στήριξη των τεχνών και τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Η διεξαγωγή αυτών των συμποσίων αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτισμικά δρώμενα της Δωδεκανήσου κάθε δύο χρόνια. Οι εισηγητές παρουσιάζουν τις ανακοινώσεις τους που αφορούν στη Δωδεκάνησο και αναφέρονται σε θέματα από την Ιστορία, Αρχαιολογία, Γραμματολογία, Γλωσσολογία, Λαογραφία, Περιβάλλον, Πολιτισμό, Τέχνες και άλλους σπουδαίους τομείς της περιοχής. Το σύνολο των εισηγήσεων του συμποσίου θα αποτελέσει την ύλη του ΚΘ' τόμου των Δωδεκανησιακών Χρονικών.

 

Οι συμμετέχοντες εισηγητές οι οποίοι ξεπερνούν τους 50, θα ταξιδέψουν στην Κάλυμνο από τη Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κάσο αλλά και από περιοχές της ενδοχώρας.

 

Παράλληλα, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.


επιστροφή στην αρχή