Τεχνολογία

Τεχνολογικό στήριγμα οι millenials στους μεγαλύτερους συγγενείς

Πάνω από το ένα τρίτο (35%) των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τεχνολογικές προκλήσεις χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των παιδιών τους, που παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα τους συνηθίζουν να αναλαμβάνουν και χρέη IT υποστήριξης των.... τεχνολογικά καθυστερημένων γονιών τους.

Αυτό είναι το βασικό πόρισμα μιας νέας έρευνας της Kaspersky που ζήτησε από 2.000 Βρετανούς  τις απόψεις τους σχετικά με την τεχνολογία και την επίδρασή της στην οικογενειακή μονάδα. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των τεχνολογικά ενημερωμένων millenials (όσων ενηλικιώθηκαν στα πρώτα χρόνια της χιλιετίας) πιστεύουν ότι είναι καθήκον τους να παρέχουν τεχνική υποστήριξη στους πιο ηλικιωμένους συγγενείς.Ωστόσο, το συχνό αυτό καθήκον αυτό μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, ενώ το 42% των millenials παραδέχεται ότι αποφεύγουν τα μέλη της οικογένειας όταν αντιλαμβάνονται ότι θέλουν τεχνολογική υποστήριξη... Η απαίτηση οι ήδη πιεσμένοι χρονικά millennials να γίνουν οι ήρωες τεχνικής υποστήριξης, φαίνεται ότι επηρεάζει, ακόμη και τα δώρα που θα επιλέξουν, καθώς σχεδόν ένας στους τρεις (30%) αποφεύγει να αγοράζει τεχνολογικά δώρα για μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς, επειδή γνωρίζει ότι θα είναι ο ίδιος που θα πρέπει να το συναρμολογήσει.

 

Καθώς περισσότεροι από τους μισούς (52%) άνω των 55 ετών παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν από τεχνολογία, οι τέσσερις στους δέκα (41%) τηλεφωνούν στα παιδιά τους ή σε άλλα νεότερα ηλικιακά μέλη της οικογένειας για απομακρυσμένη IT υποστήριξη. Το 18% δήλωσε ότι η τεχνολογική υποστήριξη των παιδιών τους, τους λείπει περισσότερο από την παρέα τους όταν δεν βρίσκονται κάπου κοντά. Και, εξαιτίας της τεράστιας επιθυμία τους να λάβουν βοήθεια από τα μέλη της οικογένειας, το 15% των άνω των 55 ετών έφτασε στο σημείο να τα δωροδοκήσει προκειμένου να τους βοηθήσουν!

 

“Ενώ πολλοί millenials βρίσκουν τις συνεχείς απαιτήσεις εκνευριστικές, οι περισσότεροι αισθάνονται υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να παρέχουν τεχνική υποστήριξη στα μέλη της οικογένειας”, σχολίασε ο David Emm, ερευνητής ασφαλείας στην Kaspersky. Η στάση τους αυτή πιθανότατα συνδέεται με το γεγονός ότι το 31% των millenials ανησυχεί  ότι οι γονείς τους θα πέσουν θύματα online εξαπάτησης λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας....

 

 

 

 

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή