Περαιτέρω τόνωση της ιδιωτικής ασφάλισης τα επόμενα χρόνια

Ο εγχώριος κλάδος των Μεσιτών & Πρακτόρων Ασφαλειών αναλύεται σε πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat A.E..

 

Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδοσοπούλου, Sectorial Studies Consultant, οι εταιρείες που ασχολούνται με τη μεσιτεία και την πρακτόρευση ασφαλειών συνιστούν σημαντικό μέρος του εγχώριου ασφαλιστικού κλάδου, καθώς αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και του καταναλωτικού κοινού.

 

Πρόσφατα μάλιστα, ψηφίστηκε ο Ν. 4583/2018 που ενσωμάτωσε την Οδηγία IDD, η οποία αναφέρεται στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, στο ρόλο αλλά και στην ευθύνη που φέρουν όλα τα κανάλια διανομής. Στόχος της συγκεκριμένης νομοθεσίας είναι κυρίως η προστασία του καταναλωτή, καθώς και η έγκυρη ενημέρωσή του.

 

Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, υπήρξε μία κάμψη στη ζήτηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων. Ωστόσο, από το 2016 και μετά, έχει παρατηρηθεί μία αλλαγή στην αγορά, με τους καταναλωτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, κυρίως στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, στα ασφάλιστρα υγείας και στα ασφάλιστρα επενδυτικών προγραμμάτων. Εξάλλου, η ανάκαμψη της ασφαλιστικής αγοράς αποτυπώθηκε και στην αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων.

 

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η παραγωγή ασφαλίστρων των εγγεγραμμένων μελών της ανήλθε περίπου στα €3,78 δισ. το 2016, από €3,58 δισ. το 2015, που μεταφράστηκε σε αύξηση 5,7%. Το 2017, η παραγωγή κινήθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, ενώ το 2018 τονώθηκε περαιτέρω κατά 3,5% στα €3,92 δισ.

 

Τέλος, εκτιμάται ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει να κινείται η ιδιωτική ασφάλιση και τα επόμενα χρόνια, μιας και το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας εξακολουθεί να δημιουργεί ανασφάλειες, ωθώντας τους καταναλωτές στην ιδιωτική ασφαλιστική αγορά. Ωστόσο, κρίνεται αναγκαίο,  οι εποπτικές αρχές να εντείνουν τους ελέγχους, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια του ασφαλιστικού κλάδου και να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού.

 

«Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος της χώρας δημιουργούν ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο καταναλωτικό κοινό. Αυτό και μόνο, προλειαίνει το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη του ιδιωτικού ασφαλιστικού κλάδου τα επόμενα χρόνια», σχολιάζει σχετικά ο Νικόλας Γκουζέλος, Chairman & CEO της Infobank Hellastat ΑΕ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας σε διεθνές...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.