Οικονομία

Εurogroup: Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στη συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου

Καμία συζήτηση για την ελληνική οικονομία

 

Εξαιρετικά απίθανο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την ελληνική οικονομία, είναι η εκτίμηση ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όπου η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας.

 

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η τρίτη αξιολόγηση της Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδα θα συζητηθεί τον Ιούλιο. Άλλωστε, όπως είπε, δεν υπάρχει κάτι επείγον για το οποίο θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ούτε επίσημο αίτημα από την Αθήνα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ.

 

Πάντως, ο αξιωματούχος αναγνώρισε ότι θα είναι δύσκολο να γίνει συζήτηση για την Ελλάδα και στο Εurogrpoup της 8ης Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη των εκλογών.

 

Βασικό θέμα της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης είναι η προετοιμασία των αποφάσεων που θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις 21 Ιουνίου σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Το σημαντικότερα θέμα στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης είναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού της ευρωζώνης, ο οποίος θα χρηματοδοτεί τις δημόσιες επενδύσεις σε περιόδους κρίσεων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή