Τουρισμός

Πρέβεζα: 2,88 εκατ. για εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφύγιου Μύτικα

Ο Δήμος Πρέβεζας και η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του καταφυγίου Μύτικα, συνολικού προϋπολογισμού 2.887.000 ευρώ .

 

Το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας, βρίσκεται στη δυτική ακτή προς το Ιόνιο Πέλαγος, στο νότιο άκρο του όρμου Νικοπόλεως και εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή 35 αλιευτικά σκάφη, επαγγελματικά και μη, καθώς και μικρά σκάφη αναψυχής τη θερινή περίοδο.

 

Ως τώρα το υφιστάμενο καταφύγιο προσφέρει μικρή δυνατότητα εξυπηρέτησης και μόνο υπό την σκέπη του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, με μικρά λειτουργικά βάθη σε ότι αφορά στο κρηπίδωμα καθώς και με προβλήματα ελλιμενισμού το χειμώνα σε περιόδους πνοής ισχυρών ανέμων και των κυματισμών που προσβάλλουν την περιοχή.

 

Για την αντιστροφή της ανωτέρω κατάστασης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αλιευτικών αλλά και των τουριστικών σκαφών, θα πραγματοποιηθούν έργα βελτίωσης του καταφυγίου που θα αξιοποιήσουν το διαθέσιμο θαλάσσιο χώρο της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, παρέχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών.

 

Παράλληλα, αίρονται τα προβλήματα της υφιστάμενης λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

 

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, τέλος, το ανωτέρω έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας.

 

(Πηγή: Tornosnews)


επιστροφή στην αρχή