Το μέλλον των ειδήσεων στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πρακτορείων Ειδήσεων

Περίπου διακόσιοι σύνεδροι από διάφορες χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς δημοσιογραφίας και του χώρου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμμετέχουν στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πρακτορείων ειδήσεων που πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στη Σόφια της Βουλγαρίας, με "οικοδεσπότη" το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

 

Θέμα του συνεδρίου είναι "το μέλλον των ειδήσεων" και πώς αυτό συνδέεται με το μέλλον της ανθρωπότητας, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, στην εναρκτήρια συνεδρία, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ (Rumen Radev).

 

«Το μότο του φόρουμ, το μέλλον των ειδήσεων δηλαδή, αφορά κατ' ουσίαν το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρόεδρος.

 

«Η ψηφιοποίηση έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο καθώς η πληροφορία μπορεί να υπάρχει σε αφθονία, αλλά στην ουσία πρόκειται για το πιο σπάνιο αγαθό», σημείωσε ο κ. Ράντεφ, επισημαίνοντας πως το συνέδριο, για τη διοργάνωση του οποίου συνεχάρη το ΒΤΑ, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως πλατφόρμα, προκειμένου να συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις στον τομέα της ενημέρωσης, οι ευκαιρίες αλλά και οι προκλήσεις για τα μέσα ενημέρωσης.

 

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΒΤΑ Μαξίμ Μίντσεφ (Maxim Minxhev) καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη μεγαλύτερη, όπως τόνισε, διοργάνωση για τα μέσα ενημέρωσης στη Βουλγαρία την τρέχουσα χρονιά και υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των πρακτορείων ειδήσεων στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μίντσεφ, τα πρακτορεία ειδήσεων είναι ένα από τα τελευταία προπύργια των πραγματικά "διπλοτσεκαρισμένων" ειδήσεων.

 

Οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν, σήμερα και αύριο, στη Σόφια αναμένεται να Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα επικεντρωθούν στο ακανθώδες ζήτημα των ψευδών ειδήσεων (fake news), την τεχνητή νοημοσύνη, τα νέα ιδιοκτησιακά μοντέλα στα πρακτορεία ειδήσεων και τις άλλες πηγές πληροφόρησης.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Κόβει 2.700 θέσεις εργασίας η Siemens

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάργηση 2.700 θέσεων εργασίας σε διεθνές...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Τεχνολογία

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών…

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που...

Περιβάλλον

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ Σου

Εισαγγελέας για το έντομο που αποδεκάτισε το Σέιχ…

Παρέμβαση εισαγγελέα υπάρχει πλέον στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.