Τουρισμός

Ισθμός: Άνοιξε τις πύλες το Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών

Ξεκίνησε τη φετινή του λειτουργία για τη θερινή σεζόν τo Κέντρο Πληροφοριών Τουριστών (Tourist Info Center) του Ισθμoύ Κορινθίας.

 

Το μοντέρνο Τουριστικό Περίπτερο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και εξωραϊσμού της εισόδου της Πελοποννήσου, από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου σε συνεργασία με την ΑΕΔΙΚ, το Δήμο Λουτρακίου Π.-Αγ. Θ. και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Στο Tourist Info Cente που λειτουργεί από Δευτέρα – Σάββατο 08:30-15:00 προβάλλονται σε Ενότητες οι προορισμοί και τα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει ο Δήμος Λουτρακίου Π. – Αγ. Θ. με ένα ολόκληρο τμήμα του Περιπτέρου αφιερωμένο στα αξιοθέατα και τον προορισμό.

 

Στους 5 μήνες που λειτούργησε το 2018 κατέγραψε υψηλή επισκεψιμότητα καθώς εξυπηρέτησε συνολικά σχεδόν 18.000 επισκέπτες από 30 διαφορετικές χώρες. Για φέτος φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει διπλάσιο αριθμό από αυτόν του 2018, καθώς ήδη η αναμονή για το επίσημο opening ήταν μεγάλη και τον τελευταίο μήνα δεκάδες τουρίστες προσέρχονταν καθημερινά στον περιβάλλοντα χώρο του Tourist Info Centre με την ελπίδα αυτό να ανοίξει τις πόρτες του για να τους παράσχει πληροφορίες!

 

Μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του για το 2019 έχει ήδη παράσχει πληροφορίες και έχει διανέμει δωρεάν έντυπο υλικό για το Λουτράκι και τη Μυθική Πελοπόννησο σε περισσότερους από 1.200 τουρίστες που ήδη το επισκέφθηκαν για αξιοθέατα, δραστηριότητες, παραλίες, εκδηλώσεις, αρχαιολογικούς χώρους κα.

 

Σημειώνεται ότι το Tourist Info Center το 2019 θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά και αισθητικά, ενώ θα παράσχει και νέες υπηρεσίες προς τις τουριστικές επιχειρήσεις. Όπως και πέρισυ έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό με άριστη γνώση ξένων γλωσσών για την άρτια εξυπηρέτηση των τουριστών, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο και νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.


επιστροφή στην αρχή