Παρακλάδι των Anonymous "χτύπησε" τους αυστριακούς τηλεθεατές

Τα προσωπικά στοιχεία 214.000 τηλεθεατών της αυστριακής τηλεόρασης, αλλά και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών 96.000 εξ' αυτών, υπέκλεψε το αυστριακό παρακλάδι της ομάδας χάκερς των "Ανώνυμων", έπειτα από επίθεση στον οργανισμό που συλλέγει το ραδιοτηλεοπτικό τέλος (GIS).

 

Όπως ανακοίνωσε ο GIS, την Παρασκευή, μία ομάδα με την ονομασία AnonAustria μπήκε στο σύστημα του GIS και υπέκλεψε πληροφορίες των πελατών του.

 

Οι AnonAustria πιστεύεται ότι είναι τοπικό παρακλάδι ενός ευρύτερου δικτύου χάκερς που είναι γνωστοί ως "Ανώνυμοι" (Anonymous) και οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι μπήκαν στο σέρβερ του ΝΑΤΟ.

 

Σε διαδικτυακή τους ανακοίνωση οι AnonAustria ανακοίνωσαν ότι στόχος της επίθεσής τους δεν ήταν να βλάψουν τους πελάτες της GIS, αλλά να επισημάνουν την ελλιπή ασφάλειά του.

 

"Τόσο ευαίσθητα δεδομένα δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται για πολλά χρόνια και να είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε", ανέφερε η ομάδα.

 

"Ο GIS έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει προσωπικά τους πελάτες του και να τους συμβουλεύει να επιβεβαιώσουν τις κινήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς", επεσήμανε από την πλευρά του ο GIS.

 

Την Πέμπτη οι "Ανώνυμοι" είχαν ανακοινώσει ότι είχαν καταφέρει να υποκλέψουν απόρρητα δεδομένα από τους σέρβερς του ΝΑΤΟ, έναν ισχυρισμό που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει η Ατλαντική Συμμαχία.

 

Πρόσφατα οι "Ανώνυμοι" της Αυστρίας είχαν επιτεθεί στον ιστότοπο του ακροδεξιού κόμματους FPO και του σοσιαλδημοκρατικού SPO του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.