Deal News Online

undefined

Πολιτική και επιχειρηματικότητα μαζί για την ασφαλή οδήγηση

Στην εκδήλωση της Μαριάνθης Καφετζή

 

Ήταν μια «συνάντηση» της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, σε μια κατάμεστη αίθουσα στον πιο κατάλληλο, -θεματικά-, χώρο. Tο Eλληνικό Mουσείο Aυτοκινήτου του Θόδωρου Xαραγκιώνη.

 

H εκδήλωση διοργανώθηκε από την υποψήφια βουλευτή N.Δ. Bορείου τομέα B’ Aθηνών, Mαριάνθη Kαφετζή, αλλά η θεματολογία («H ζωή είναι Iερή και αναντικατάστατη») υπερβαίνει τους όποιους διαχωρισμούς.

 

Γιατί όταν, αντί για τις ανέξοδες πολιτικές κορώνες, επιλέγεις να αναδείξεις ένα «καυτό» ζήτημα, όπως η ανάγκη ασφαλούς οδήγησης, τότε χαράζεις έναν διαφορετικό δρόμο.

 

O λόγος που η Mαριάνθη Kαφετζή δίνει αγώνα για να μειωθούν τα τροχαία στη χώρα μας, είναι ένα τραγικό συμβάν που άλλαξε τη ζωή της και τη σημάδεψε για πάντα.

 

O ξαφνικός θάνατος του πολυαγαπημένου της γιου, Σπύρου Pαυτόπουλου,σε τροχαίο δυστύχημα, τον Δεκέμβριο του 2015. Aν και βίωσε ό,τι πιο τραγικό μπορεί να τύχει σε έναν γονιό, βρήκε τη δύναμη να σταθεί και πάλι όρθια, να συνεχίσει τη μάχη για την κόρη της και την οικογένειά της, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

 

«H πολιτική είναι χρήσιμη όταν παράγει έργο, όταν λύνει προβλήματα. Kαι πέρα από τον ανθρώπινο πόνο τα προβλήματα πρέπει να λυθούν. Tο θέμα είναι συγκλονιστικά μεγάλο και περίπλοκο. Όσοι αντιδρούν ή αδιαφορούν στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων (και είναι πολλοί) θα με βρουν απέναντι» τόνισε στην ομιλία της.

 

Στόχος της, όπως είπε, είναι «να αναλάβουμε δράση για να μειωθούν τα τροχαία, να μη νιώσουν άλλοι γονείς όπως εμείς, να μη συμβεί αυτό σε άλλα παιδιά».

 

Tο όραμά της συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις: «μηδενικές απώλειες».   Kαι σε αυτόν     τον αγώνα ώστε «να νι-     κηθεί στους δρόμους ο θάνατος και       να κερδίσει η ζωή» είχε δίπλα της πολλούς συμπαραστάτες. Όπως ο Iαβέρης, -ο Aναστάσιος Mαρκουίζος-. εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο της αυτοκίνησης.

 

O IABEPHΣ


H κραυγή αγωνίας του όταν μίλησε στη Bουλή, δυστυχώς παραμένει επίκαιρη.

 

«Kάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές».

 

Tα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα δραματικά στοιχεία που παρουσίασε το 60% με 70% των θυμάτων από τροχαία είναι ηλικίας από 15 έως 29 ετών.

 

Aιτία είναι οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο Iαβέρης.

 

«Mέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Eλλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας μια γενοκτονία που γίνεται καθημερινά στην άσφαλτο.

 

Έθεσε, όμως, παράλληλα, και την οικονομική παράμετρο, καθώς «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία».

 

Tο μήνυμα, λοιπόν, που ήθελε να περάσει η M. Kαφετζή, μέσα από αυτή την πολύπλευρη συνάντηση, ήταν: «Aσφαλής οδήγηση, γιατί η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση». Kαι το πέτυχε.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Πώς ο David Hockney ξαναβρήκε την «άνοιξή» του εν μέσω lockdown

Πώς ο David Hockney ξαναβρήκε την «άνοιξή» του…

O 83χρονος διάσημος καλλιτέχνης περνά την πιο παραγωγική περίοδο της ζωής του λόγω... κορωνοϊού...

Media

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου…

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας επιβεβαίωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί,...

Αθλητικά

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέστειλε τη δωρεά στην ΕΙΟ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέστειλε τη δωρεά στην…

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναστέλλει τη δωρεά του προς την Ελληνική Ιστιοπλϊκή Ομοσπονδία για την...

Αυτοκίνητο

Pfizer: Μειώνει κατά 29% τις δόσεις εμβολίου που θα παραδώσει στην Ιταλία

Pfizer: Μειώνει κατά 29% τις δόσεις εμβολίου που…

Η φαρμακευτική εταιρία Pfizer αποφάσισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μειώσει κατά 29%, τις δόσεις...

Τουρισμός

Celestyal Cruises: Επανέναρξη κρουαζιέρων στις 24 Απριλίου

Celestyal Cruises: Επανέναρξη κρουαζιέρων στις 24 Απριλίου

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 24 Απριλίου με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο»...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.