Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο TIER II της Πειραιώς

Με το βλέμμα στην Τράπεζα Πειραιώς η ελληνική αγορά  καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών (book building) από την Goldman Sachs και την UBS για την έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης TIER II.

 

Τα στελέχη της τράπεζας  βρίσκονται στο Λονδίνο από τη περασμένη Πέμπτη για το roadshow με τους επενδυτές και έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 60 συναντήσεις με μεγάλα funds του City.

 

Στόχος της Πειραιώς είναι η άντληση 300 με 350 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο μεταξύ 9% με 10%.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Goldman Sachs και της UBS το βιβλίο θα κλείσει πριν τα τέλη της εβδομάδας, ενώ τα νέα από το Λονδίνο είναι ενθαρρυντικά καθώς κάνουν λόγο για σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους, αλλά και από Έλληνες επενδυτές.

 

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την χρηματοοικονομική κατάσταση της τράπεζας αφού είναι και η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που εκδίδει ένα αντίστοιχο ομόλογο. Οσο για τη χρονική στιγμή που εκδίδεται είναι ευνοϊκή, καθώς η τράπεζα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές για μια σταθερή φιλοεπενδυτική κυβέρνηση στη χώρα.

 

Από το ποσοστό επιτυχίας του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς και την απόδοση που θα διαμορφωθεί, θα εξαρτηθεί και η επιτάχυνση ή μη των σχεδίων της Εθνικής και της Alpha Bank που θέλουν να ενισχύσουν τα εποπτικά τους κεφάλαια χωρίς να ζημιώσουν τους υφιστάμενους μετόχους τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο η Εθνική θα κάνει ανάλογη κίνηση με την Πειραιώς, προχωρώντας σε μια αντίστοιχη έκδοση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποφασισθεί το ύψος της. Ωστόσο, πρόσφατα η διοίκηση Μυλωνά μίλησε στο Λονδίνο για την έκδοση ομολόγων Tier II, ύψους 800 εκατ. ευρώ έως το 2023.

 

Από την πλευρά της, η Alpha Bank θα εξετάσει μετά το καλοκαίρι τη δυνατότητα έκδοσης ανάλογου ομολόγου,καθώς έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

 

Η έκδοση της Πειραιώς θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα Πειραιώς.  Η αξιολόγηση της έκδοσης από Moody's και S&P αναμένεται να είναι Caa3 και CCC, αντίστοιχα.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τράπεζα Κύπρου με έκδοση αντίστοιχου ομολόγου είχε αντλήσει 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 9,25%.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.