Υπ. Εργασίας: Ένταξη στη ρύθμιση οφειλών για ασφαλισμένους των πρ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

Με το ν. 4611/2019, προβλέπεται ότι ο ασφαλισμένος οφειλέτης μπορεί να ρυθμίσει κατ' επιλογή του είτε την παλιά οφειλή με περικοπή κατά 85% των τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών βαρών είτε το ποσό της οφειλής, όπως προκύπτει από τον επανυπολογισμό της, σύμφωνα με τους κανόνες του ν. 4387/2016, με περικοπή και σε αυτήν την περίπτωση κατά 85% των τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών βαρών της νέας οφειλής.

 

Ειδικά, όπως αναφέρεται σε απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, για τους ασφαλισμένους στο πρ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, με την παρ. 16 του άρθρου 39 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ν. 4387/2016, προβλέφθηκε η κατάργηση της ειδικής προσαύξησης ΤΣΜΕΔΕ από την 1η Ιανουαρίου 2016. Στο πλαίσιο αυτό, για τους ασφαλισμένους μηχανικούς του πρ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ με οφειλές από τον κλάδο της ειδικής προσαύξησης οι οποίοι επιλέγουν τον επανυπολογισμό της οφειλής τους με βάση τους κανόνες του ν. 4387/2016 κατά την ένταξή τους στη ρύθμιση, το ποσό που αντιστοιχεί στην ειδική προσαύξηση για τους μήνες που οφείλονται είναι μηδενικό.

 

Στην υπουργική απόφαση, επισημαίνεται πάντως ότι τα ποσά που έχουν καταβληθεί για την ειδική προσαύξηση, προσαυξάνουν το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 4 του ν. 4387/2016, όπως ισχύει και δεν εντάσσονται στην ανωτέρω ρύθμιση.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.