Airbus: Τα άλμπατρος εμπνέουν τη νέα γενιά φτερών αεροσκαφών

Αντιγράφοντας την φύση, οι μηχανικοί της Airbus προχώρησαν σε δοκιμές πτήσης ενός μοντέλου αεροπλάνου που ενσωματώνει πτυσσόμενες άκρες φτερών.

 

Εμπνεόμενο από τα πουλιά albatross, το τηλεχειριζόμενο σκάφος AlbatrossOne χρησιμοποιεί ένα νέο κόνσεπτ "ημι-αεροελαστικής άρθρωσης" που αντιδρά στις αναταράξεις και τις ριπές ανέμου για να ελαχιστοποιήσει τα αποτελέσματά τους και να μειώσει την πίεση στην άτρακτο.

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του AlbatrossOne ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, μετά από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης 20 μηνών. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές πριν τη δημιουργία του αεροσκάφους επίδειξης, που θα βασίζεται στο A321.

 

«Αν και οι κυρτές άκρες φτερών δεν είναι κάτι νέο- τα πολεμικά αεροσκάφη τις χρησιμοποιούν για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου σε αεροπλανοφόρα- το μοντέλο της Airbus είναι το πρώτο αεροσκάφος που δοκιμάζει εν πτήσει άκρα φτερών που χτυπούν ελεύθερα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ριπών ανέμου και των αναταράξεων» είπε ο Τομ Γουΐλσον, μηχανικός της Airbus.

 

«Εμπνευστήκαμε από τη φύση- το θαλασσοπούλι άλμπατρος "κλειδώνει" τα φτερά του όταν ίπταται για μεγάλες αποστάσεις, μα τα "ξεκλειδώνει" όταν απαιτούνται ελιγμοί ή έρχεται αντιμέτωπο με ριπές αέρα. Το μοντέλο AlbatrossOne θα διερευνήσει τα οφέλη των άκρων φτερών που μπορούν να 'ξεκλειδώνουν' και να χτυπούν ελεύθερα- τα οποία αντιπροσωπεύουν το 1/3 του μήκους του φτερού- με σκοπό την αυτόνομη ανταπόκριση/ αντίδραση σε αναταράξεις εν πτήσει και τη μείωση του φόρτου στη βάση του φτερού» πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τον Ζαν Μπράις Ντυμόν, εκτελεστικό αντιπρόεδρο Μηχανολογίας της Airbus το πρόγραμμα επιδεικνύει «πώς μπορεί να μας εμπνεύσει η φύση». «Όταν υπάρχει ριπή ανέμου ή ανατάραξη, το φτερό ενός συμβατικού αεροσκάφους "μεταδίδει" μεγάλες εντάσεις στην άτρακτο, οπότε η βάση του φτερού πρέπει να είναι πολύ ενισχυμένη, αυξάνοντας το βάρος του αεροπλάνου. Επιτρέποντας στα άκρα να αντιδρούν και να κάμπτονται μειώνονται οι εντάσεις και μπορούμε να φτιάχνουμε πιο ελαφριά και πιο μακριά φτερά- όσο πιο μακρύ το φτερό, μικρότερη η αντίσταση που δημιουργεί, οπότε υπάρχουν δυνατότητες εξοικονόμησης καυσίμου», εξηγεί.

 

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο του Διεθνούς Φόρουμ για τη Αεροελαστικότητα και τη Δομική Δυναμική στη Savannah της Γεωργίας.


protoselida

World Business

Microsoft: Οριακή άνοδος της μετοχής της

Microsoft: Οριακή άνοδος της μετοχής της

Aύξηση κατά 14% σημείωσαν τα έσοδα της Microsoft για το τρίτο τρίμηνο του 2019, έναντι...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα για την επέτειο γέννησης του Μάνου Χατζιδάκι

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα για την επέτειο γέννησης…

Τη συμπλήρωση 94 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, στις 23 Οκτωβρίου 1925 θυμάται...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Αλγόριθμος AI υπολογίζει το πλήθος των διαδηλώσεων

Αλγόριθμος AI υπολογίζει το πλήθος των διαδηλώσεων

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των "αιώνιων" αντιπαραθέσεων μεταξύ αστυνομίας και...

Περιβάλλον

Προχωρά ο σχεδιασμός εθνικής στρατηγική για το ποδήλατο

Προχωρά ο σχεδιασμός εθνικής στρατηγική για το ποδήλατο

Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι συμπεριλαμβάνονται στους εννέα βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής, που έχει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.