Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος διερευνάται από τις αμερικανικές αρχές η Deutsche Bank

Για πιθανές παραβιάσεις της συμμόρφωσης με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηρίοτητες διερευνάται η Deutsche Bank AG από τις ομοσπονδιακές αρχές των Η.Π.Α., όπως ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και τα οποία έχουν γνώση της έρευνας.

 

Οι έρευνες εξελίσσονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την τράπεζα καθώς επιδιώκει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από τις συνομιλίες που δεν τελεσφόρησαν σχετικά με τη συγχώνευση με την Commerzbank AG. Η τιμή της μετοχής κυμαίνεται κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και υπάρχει η προοπτική περαιτέρω αλλαγών στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, καθώς ο Διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing προετοιμάζεται να παρουσιάσει το δεύτερο σχέδιο αναδιοργάνωσής του τον επόμενο μήνα.

 

Ο έλεγχος περιλαμβάνει μια ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο το ταλαιπωρημένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας αντιμετώπισε τις αποκαλούμενες «αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων» σχετικά με προβληματικές συναλλαγές, σύμφωνα με το έγγραφο. Ορισμένοι έκαναν τη σύνδεση με τον γαμπρό του προέδρου Donald Trump και ανώτερο σύμβουλό του, Jared Kushner, όπως αναφέρουν οι πηγές στην εφημερίδα. Ένας από όσους διέρρευσαν στοιχεία της Deutsche Bank είχε επισημάνει ύποπτες συναλλαγές με την οικογένεια του Kushner το 2016, αλλά οι μάνατζερς της τράπεζας αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με την ύποπτη αναφορά, ανέφερε η ίδια πηγή.

 

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε περίπου 0,3% στις αρχικές συναλλαγές της Φρανκφούρτης, ενώ έχει μειωθεί περίπου κατά 7,2% φέτος.

 

Η έρευνα της Deutsche Bank - η οποία, όπως ανέφερε η εφημερίδα, είναι μια ποινική έρευνα - είναι μια ομάδα πολλών αλληλεπικαλυπτόμενων εξετάσεων για παράνομες επενδύσεις μέσω του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα με τους New York Times. Άλλες τράπεζες διερευνώνται επίσης, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να τις κατονομάσει.

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Nissan: Σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Nissan: Σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει να καταργήσει η Nissan Motor Co Ltd προκειμένου...

Media

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

Διήμερο συναντήσεων εργασίας οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Πέμπτη 18 και...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Τεχνολογία

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.