Πέντε Α.Ε. (Γαλαξίας): Ικανοποίηση παρά την κάμψη

Μένοντας προσηλωμένη στο πλάνο ανάπτυξη της η διοίκηση  της Πέντε Α.Ε (Γαλαξίας) εκτιμά πώς είναι  ικανοποιητική την πορεία της το 2018, παρά την κάμψη των οικονομικών της μεγεθών.

 

Η διοίκηση στοχεύει οποία στοχεύει στη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της και το 2019.

 

Τι δείχνουν οι αριθμοί


Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 449.969.814 ευρώ από 482.772.105 ευρώ το 2017, σημειώνοντας κάμψη 6,79%. Τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 30% στα 12,8 εκατ. ευρώ έναντι 18,26 εκατ. ευρώ το 2017 και τα κέρδη μετά φόρων στα 8,8 εκατ. ευρώ από 12,7 εκατ. ευρώ το 2017, μειωμένα κατά 31%.

 


«Σταθερότητα»


Όπως αναφέρει η διοίκηση της Γαλαξίας, «τα παραπάνω κέρδη, παρά τη σχετική πτώση που είχαμε σε σχέση με την προηγούμενη χρήση 2017, τα θεωρούμε εύλογα, αλλά και αποδεικνύουν μια σταθερότητα στα χρηματοοικονομικά στοιχεία της εταιρείας μας (σταθερή κερδοφορία επί σειρά ετών) σε ένα ομολογουμένως πολύ έντονο οικονομικό περιβάλλον, ειδικά του κλάδου των σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν για την παραπέρα ανάπτυξη της εταιρείας».

 

Παράλληλα, η διοίκηση σημειώνει ότι η εταιρεία κατά τη χρήση αυτή, όπως και κατά τις προηγούμενες χρήσεις, εξακολούθησε να λειτουργεί χωρίς χρέη προς τις τράπεζες από λήψη δανείων. Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση προβλέπει να διατηρηθούν οι πωλήσεις σε σταθερά επίπεδα, καθώς η εταιρεία έχει αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα ήδη υπάρχοντα καταστήματά της και έχει διευρύνει αρκετά το δίκτυο διανομής της, με αποτέλεσμα να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά.

 

159 σημεία πώλησης

 

Η αλυσίδα αριθμεί σήμερα 159 σημεία πώλησης και στόχος της είναι η ανάπτυξη του δικτύου της εντός της επόμενης τριετίας σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το 2018 η Γαλαξίας επένδυσε 16,1 εκατ. ευρώ κυρίως για την ίδρυση και λειτουργία των νέων καταστημάτων.

 

 


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.