Υψηλές οι εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

 

Μεγάλες ήταν οι εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα το 2017, αν και μειώθηκαν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και επανήλθαν στα προ κρίσης επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ).

 

Το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού της χώρας ήταν το 2017 κατά 5,5 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ο λόγος αυτός είναι κατά 0,6 μονάδες μικρότερος σε σχέση με το 2016, όταν ανήλθε στο 6,1.

 

Αν και είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας 10ετίας, είναι ο τέταρτος υψηλότερος μεταξύ 10 χωρών της ΕΕ που έχουν ανακοινώσει σχετικά στοιχεία. Τον υψηλότερο λόγο έχει η Βουλγαρία (7,7) και το χαμηλότερο η Τσεχία (3,3).

 

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, η οικονομική ανισότητα μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω μειώθηκε κατά 0,3 μονάδες και διαμορφώνεται στο 3,9 έναντι 4,2 το 2016. Αντίστοιχα, η οικονομική ανισότητα μεταξύ των ατόμων κάτω των 65 ετών διαμορφώνεται στο 6,1, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,6 μονάδες σε σχέση με το 2017, που ήταν στο 6,7.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.