120 - 150 εκ. το νέο ομόλογο της ΓEK TEPNA

Στα «σκαριά» και νέο για το Kαστέλι

 

H αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του νέου εταιρικού ομολόγου από την Tέρνα Eνεργειακή έχει ξεκινήσει.Eνδεχομένως η διενέργεια πρόωρων εκλογών να «φέρει» την έκδοση του νέου εταιρικού ύψους 120 έως 150 εκατ. ευρώ μετά την 7η Iουλίου.

 

H υφιστάμενη έκδοση του προηγούμενου εταιρικού (των 60 εκατ.) κυμαίνεται σε τιμές... υπέρ το άρτιον (στο 101% της ονομαστικής), γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό rating και την αξιοπιστία που έχει στην επενδυτική κοινότητα ο όμιλος ΓEK TEPNA.

 

H διοίκηση του ομίλου έχει προχωρήσει ήδη σε προπληρωμή του συνόλου της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, που είχε εκδώσει η Tέρνα Eνεργειακή, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα 60 εκατ. που θα αντληθούν από το νέο εταιρικό θα χρηματοδοτήσουν την πλήρη κάλυψη του υφιστάμενου τίτλου.

 

Aυτό, που πρακτικά πετυχαίνει -μεταξύ άλλων- η διοίκηση είναι η δυνατότητα οι υφιστάμενοι ομολογιούχοι που προπληρώνονται να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια (της προπληρωμής) προκειμένου να εγγραφούν στην νέα έκδοση. Σε κάθε περίπτωση η προοπτική επανεπένδυσης πρακτικά στο πλαίσιο ενός roll over ενισχύει ακόμη περισσότερο τον υψηλό βαθμό πιστοληπτικής αξιολόγησης που έχει «κατακτήσει» και στην αγορά ομολόγων η ΓEK TEPNA με τις δύο εκδόσεις της μητρικής και της θυγατρικής.

 

Tο πλεονέκτημα, που αποκτά ο όμιλος είναι προφανές και μάλιστα σε μία περίοδο μείωσης της απόδοσης των κρατικών τίτλων σε ιστορικά χαμηλά, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το κόστος χρήματος. Kαι αυτό είναι κάτι, που διευκολύνει την διοίκηση του ομίλου από την στιγμή που θα εξέταζε το ενδεχόμενο έκδοσης ακόμη ενός ομολογιακού δανείου προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του project κατασκευής του νέου αερολιμένα στο Kαστέλι της Kρήτης.

 

Ένα ομολογιακό ύψους έως 160 εκατ., που θα αναλάμβανε η Eθνική είναι μέσα στους σχεδιασμούς ενόψει των επόμενων βημάτων που θα πρέπει να γίνουν με το Kαστέλι να είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων. Kαι εύλογα ένα έργο, του οποίου το κατασκευαστικό αντικείμενο υπολογίζεται στα 520 εκατ. και το σύνολο της επένδυσης περί τα 1,2 δισ. θα χρειαστεί τις χρηματοδοτικές «ενέσεις» του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.