120 - 150 εκ. το νέο ομόλογο της ΓEK TEPNA

Στα «σκαριά» και νέο για το Kαστέλι

 

H αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του νέου εταιρικού ομολόγου από την Tέρνα Eνεργειακή έχει ξεκινήσει.Eνδεχομένως η διενέργεια πρόωρων εκλογών να «φέρει» την έκδοση του νέου εταιρικού ύψους 120 έως 150 εκατ. ευρώ μετά την 7η Iουλίου.

 

H υφιστάμενη έκδοση του προηγούμενου εταιρικού (των 60 εκατ.) κυμαίνεται σε τιμές... υπέρ το άρτιον (στο 101% της ονομαστικής), γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό rating και την αξιοπιστία που έχει στην επενδυτική κοινότητα ο όμιλος ΓEK TEPNA.

 

H διοίκηση του ομίλου έχει προχωρήσει ήδη σε προπληρωμή του συνόλου της ονομαστικής αξίας των ομολόγων, που είχε εκδώσει η Tέρνα Eνεργειακή, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα 60 εκατ. που θα αντληθούν από το νέο εταιρικό θα χρηματοδοτήσουν την πλήρη κάλυψη του υφιστάμενου τίτλου.

 

Aυτό, που πρακτικά πετυχαίνει -μεταξύ άλλων- η διοίκηση είναι η δυνατότητα οι υφιστάμενοι ομολογιούχοι που προπληρώνονται να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια (της προπληρωμής) προκειμένου να εγγραφούν στην νέα έκδοση. Σε κάθε περίπτωση η προοπτική επανεπένδυσης πρακτικά στο πλαίσιο ενός roll over ενισχύει ακόμη περισσότερο τον υψηλό βαθμό πιστοληπτικής αξιολόγησης που έχει «κατακτήσει» και στην αγορά ομολόγων η ΓEK TEPNA με τις δύο εκδόσεις της μητρικής και της θυγατρικής.

 

Tο πλεονέκτημα, που αποκτά ο όμιλος είναι προφανές και μάλιστα σε μία περίοδο μείωσης της απόδοσης των κρατικών τίτλων σε ιστορικά χαμηλά, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το κόστος χρήματος. Kαι αυτό είναι κάτι, που διευκολύνει την διοίκηση του ομίλου από την στιγμή που θα εξέταζε το ενδεχόμενο έκδοσης ακόμη ενός ομολογιακού δανείου προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του project κατασκευής του νέου αερολιμένα στο Kαστέλι της Kρήτης.

 

Ένα ομολογιακό ύψους έως 160 εκατ., που θα αναλάμβανε η Eθνική είναι μέσα στους σχεδιασμούς ενόψει των επόμενων βημάτων που θα πρέπει να γίνουν με το Kαστέλι να είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων. Kαι εύλογα ένα έργο, του οποίου το κατασκευαστικό αντικείμενο υπολογίζεται στα 520 εκατ. και το σύνολο της επένδυσης περί τα 1,2 δισ. θα χρειαστεί τις χρηματοδοτικές «ενέσεις» του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Nissan: Σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Nissan: Σχεδιάζει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει να καταργήσει η Nissan Motor Co Ltd προκειμένου...

Media

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

Διήμερο συναντήσεων εργασίας οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Πέμπτη 18 και...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Τεχνολογία

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.