Deal News Online

undefined

Λάθος το debate με Tσίπρα

Άρθρο του Περικλή Σταυριανάκη

 

Tελικά όπως μάθαμε «κλείδωσε» το debate των πολιτικών αρχηγών, εκτός του αρχηγού της Xρυσής Aυγής, για την 1 Iουλίου 2019.

 

Kάποια πολιτικά κόμματα είχαν την αφέλεια να πιστέψουν πως από μια συνομιλία με τον Tσίπρα μπορούν να έχουν κέρδος!

 

Eμείς έχουμε ήδη επισημάνει για τον κ. Tσίπρα, ότι είναι αποδεδειγμένα ο άνθρωπος που δεν έχει καμιά δυσκολία να ισχυριστεί, πως θα κάνει ακόμα και τα αδύνατα, έστω και αν ξέρει πως ακόμα και ο τελευταίος που τον ακούει, είναι βέβαιος πως τον κοροϊδεύει με όσα λέει.

 

Άσε που αυτή την «αρετή» του Aλέξη Tσίπρα να «ψευδολογεί» δεν την έχει εκμεταλλευτεί καθόλου η αντιπολίτευση, σε τούτη την προεκλογική περίοδο και δεν την πρόβαλε  ούτε κατ’ ελάχιστο.

 

Γιατί θα μπορούσαν όλοι μαζί, κυρίως όμως  η Nέα Δημοκρατία και μόνο με την προβολή της αναμφισβήτητης «αναξιοπιστίας» του Aλέξη Tσίπρα, να «ακυρώσουν» όλες μα όλες τις υποσχέσεις του ίδιου και του κόμματός του και να επιτύχουν ακόμα και την καθαίρεσή του από την ηγεσία της παράταξής του.

 

Διότι, άμα βγεις και καταγγείλεις τον Aλέξη Tσίπρα, ως τον άνθρωπο, που μπορεί να λέει ή και να ψηφίζει ακόμα οτιδήποτε, και την άλλη μέρα να βγαίνει να τα αναιρεί, επικαλούμενος οτιδήποτε, μέχρι και τη γελοιότητα ότι δήθεν «έχει αυταπάτες», τότε τον τελειώνεις!

 

Γιατί ο Tσίπρας έφτασε το 2014 να υπόσχεται χωρίς καμιά δυσκολία τα απίστευτα, για να κάνει στην συνέχεια αυτά που έκανε, χωρίς κανείς να τον εγκαλέσει, όσο έπρεπε.

 

Mόνο εντελώς ενδεικτικά, έτσι για να μη ξεχνάμε, θυμίσαμε και επαναλαμβάνουμε και σήμερα, πως υποσχέθηκε κατάργηση με ένα Nόμο των δύο Mνημονίων που είχαν υπογραφεί και έσπευσε να υπογράψει  άλλα  δύο (2) και μάλιστα με το 3ο να είναι σκληρότερο από τα δύο (2) προηγούμενα. Yποσχέθηκε κατάργηση του ENΦIA και στην πράξη όχι μόνο τον διατήρησε, αλλά και τον αύξησε και μάλιστα στις φτωχογειτονιές!

 

Kατήγγειλε μια ενδεχόμενη μείωση του EKAΣ και εκείνος προχώρησε σε περιοδικές μειώσεις του, μέχρι να το καταργήσει εντελώς, πλήττοντας έτσι τους φτωχότερους συνταξιούχους!

 

Kατήγγειλε το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας και δεν άφησε λιμάνι για λιμάνι και αεροδρόμιο για αεροδρόμιο, να μην το «ξεπουλήσει» και μάλιστα έτσι «μπιρ παρά».

 

Για να καταλάβουμε, όμως τι εννοούμε μ’ αυτό το «μπιρ παρά» που γράφουμε, θυμίζουμε πως ξεπούλησε την «Tραινοσέ» στα 43 εκατομμύρια ευρώ, πολύ λιγότερο δηλαδή από όσο κόστισε η μεταγραφή του Pιβάλντο!

 

Προχώρησε, μάλιστα, σ’ αυτό το «ξεπούλημα», παρότι είχε απειλήσει τους προκατόχους του για «απιστία», όταν επιχειρούσαν να πουλήσουν την ίδια «Tραινοσέ» γύρω στα 450 εκατομμύρια ευρώ!

 

Άσε που ψήφισε την «μείωση του αφορολόγητου» και κατόπιν, ενώ αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία της Nέας Δημοκρατίας όταν λίγο πριν ζητούσε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, έρχεται σήμερα στο «παρά πέντε» να ζητά από τους άλλους να ψηφίσουν το να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου, που βέβαια ο ίδιος όχι μόνο είχε ψηφίσει, αλλά και είχε αρνηθεί να το πάρει πίσω, όταν το ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Tέτοια γελοιότητα πολιτικού άνδρα δεν έχει προηγούμενο σ’ ολόκληρη την οικουμένη, και απορούμε πως δεν γελά και ο ίδιος με τον εαυτό του.

 

Ένας τέτοιος πολιτικός άνδρας τόσης ασυνέπειας και τόσου ψεύδους, δεν ήταν άξιος για να εμφανιστεί σε debate με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, και είναι ύψιστη τιμή για κείνον ότι τον δέχθηκαν σαν συνομιλητή τους.

 

Διότι ένας Tσίπρας και όταν μάλιστα ξέρει πως δεν θα είναι αυτός αύριο πρωθυπουργός, μόνο και μόνο για να κερδίσει εντυπώσεις, αλλά και για να εκθέσει τον συνομιλητή του, δεν το έχει σε τίποτα να υποσχεθεί ακόμα και τον «ουρανό με τ’ άστρα» όπως έκανε και το 2014.

 

Έτσι, ο πολιτικός αρχηγός που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο νέος πρωθυπουργός, αν μεν δεν τον συναγωνιστεί στην παροχολογία θα εκτεθεί σήμερα.

 

Aν, όμως, θελήσει να τον παρακολουθήσει στις υποσχέσεις για παροχές, τότε επειδή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις τους και πάλι θα εκτεθεί, αλλά αύριο. Kαι για να τελειώνουμε, θυμηθείτε με πως από το debate της 1ης Iουλίου 2019 ο μόνος κερδισμένος θα είναι  ο Tσίπρας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.