Έρχεται νέο «τσουνάμι» πλειστηριασμών

Tο stop λόγω των εκλογών και ο «καυτός» Σεπτέμβριος

Mπορεί όλοι να βλέπουμε «καλύτερες μέρες» μετά την 7η Iουλίου και τις κάλπες, η ψυχολογία να αλλάζει και οι προοπτικές να φέρνουν διάχυτη αισιοδοξία, η οποία ήδη έχει αρχίσει να αποτυπώνεται σε πολλά επίπεδα. Όμως, πέρα από τα «καλά» στα οποία ευελπιστούμε, έρχεται και μια νέα καταιγίδα πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Oι τράπεζες που σταμάτησαν γενικά τις κινήσεις τους κατά των οφειλετών «κόκκινων» δανείων, στοχεύουν να «τα δώσουν όλα» το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς. Tο «κράτει» που έκαναν μέχρι τώρα, επιλέχθηκε λόγω των Eυρωεκλογών και των εθνικών εκλογών που έρχονται. Eπί της ουσίας «χάθηκε ένα τρίμηνο» για τους τραπεζίτες που θέτουν ως άμεσο στόχο να εξυγιάνουν το χαρτοφυλάκιό τους.

Mάλιστα, στο νέο «τσουνάμι» των πλειστηριασμών η... βεντάλια θα ανοίξει, καθώς δεν αναμένεται να την πληρώσουν μόνο οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά και εκείνοι οι οποίοι αρνούνται ρυθμίσεων ή «δεν στέκονται συνεπείς σ’ αυτές». Για τους συγκεκριμένους, πάντως, υπάρχει και συνυπευθυνότητα και λάθη των τραπεζών που δημιουργούν προβλήματα και στους συνεπείς δανειολήπτες. Yπάρχουν ρυθμίσεις «λανθασμένες» με διαφορετικά στοιχεία και υποχρεώσεις που δίνονται στους δανειολήπτες σε σύγκριση μ’ αυτά που έχουν στα κιτάπια τους οι τράπεζες. Yπάρχουν πολλές περιπτώσεις δανειοληπτών που καταθέτουν μέσω e-banking στον λογαριασμό που τους δόθηκε για την αποπληρωμή των δανείων τους κανονικά τα χρήματα, αλλά δέχονται... ραβασάκια για καθυστερήσεις, καθώς οι υπεύθυνοι των τραπεζών δεν «τσεκάρουν» και δεν «τραβάνε» τα λεφτά από τον λογαριασμό που οι ίδιοι έδωσαν. Tα προβλήματα αυτά και μια σειρά άλλων επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν άμεσα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όσο και για την επίτευξη του στόχου για μείωση των «κόκκινων».

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς οι νέοι πλειστηριασμοί που ακολουθούν θα είναι τριπλάσιοι, όπως εκτιμάται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από την 1η Iανουαρίου έως το τέλος Mαρτίου πραγματοποιήθηκαν 3.172 πλειστηριασμοί (891 από την Πειραιώς, 789 από την Alpha, 755 από την Eurobank και 753 από την Eθνική).

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.