Deal News Online

undefined

H Huawei « φρενάρει» όπως η Samsung

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ» Η ΕΤΑΙΡΙΑ για τη 5g τεχνολογια

«Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι», λέει μια παροιμία, η οποία, καθώς φαίνεται, ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei.

 

Η εταιρία που ίδρυσε ο Ren Zhengfei και έφτασε στο «παρά ένα» από το να γίνει ο απόλυτος ηγέτης του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας στον πλανήτη -όπως, άλλωστε, ήταν και το σχέδιο- συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη που προκάλεσαν οι καταγγελίες των ΗΠΑ ότι χρησιμοποιείται ως «όχημα κατασκοπείας» από την Κίνα. Και, αφού καταγράφει ήδη τεράστια μείωση εσόδων λόγω του blacklisting από την Ουάσινγκτον, δεν μπορεί να ρισκάρει ένα φιάσκο.

 

Η Samsung, θεωρεί η Huawei, είχε αυτή την «πολυτέλεια». Έτσι, λάνσαρε το Fold, το κινητό της επόμενης γενιάς (5G) με την αναδιπλούμενη touchscreen, κάνοντας θραύση. Όμως, γρήγορα, αναγκάστηκε να το ανακαλέσει, καθώς τα πρώτα reviews, από δημοσιογράφους που τα δοκίμασαν ήταν απογοητευτικά, αφού ανέφεραν μια πλειάδα προβλημάτων που σχετίζονταν με την οθόνη. Η Huawei, η οποία έχει έτοιμο το δικό της «fold», δεν πρόκειται να το ρισκάρει. Προτιμά να μάθει από τα λάθη των... άλλων.

 

Έτσι, ανακοίνωσε ότι το λανσάρισμα του δικού της αναδιπλούμενου κινητού, του Huawei Mate X, το οποίο επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Ιούνιο (τα αποκαλυπτήριά του έχουν γίνει από τον Φεβρουάριο) θα καθυστερήσει κι άλλο, μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον, καθώς η εταιρία θέλει να κάνει κάποια επιπλέον τεστ στη συσκευή ώστε να διαπιστώσει την αντοχή της και τυχόν προβλήματα.

 

«Δεν θέλουμε να κυκλοφορήσουμε ένα προϊόν για να καταστρέψουμε τη φήμη μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei στο CNBC, συμπληρώνοντας ότι γίνονται έξτρα τεστ στη συσκευή ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές του λειτουργούν κανονικά όταν η συσκευή ξετυλίγεται εντελώς. Ο εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας ξεκαθάρισε ότι η Huawei είναι πιο «προσεκτική», αφού η αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung, το Galaxy Fold, άρχισε να χαλάει όταν δοκιμάστηκε από δημοσιογράφους τον Απρίλιο. Η Samsung και ορισμένοι αντιπρόσωποι που πωλούν το Galaxy Fold έχουν ακυρώσει τις προ-παραγγελίες που είχαν ήδη γίνει από τους καταναλωτές.

 

Μοιάζει λογικό. H Huawei θέλει να περιμένει μόνο κέρδη και... πανηγύρια από το Mate X, η τιμή του οποίου θα ξεκινά από τα 2.299 ευρώ και θα μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογία 5G. Κι αυτό γιατί έχει ήδη πολλά να ρισκάρει. Ο Zhengfei, άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα ότι η Huawei αναμένει πλήγμα 30 δισ. δολαρίων στα έσοδά της λόγω της «περιπέτειας» με τις καταγγελίες των Ηνωμένων Πολιτειών περί κατασκοπείας, τις οποίες, βέβαια, αρνείται με μεγάλη ένταση τόσο η εταιρία, όσο και το Πεκίνο. Ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε ότι περιμένει έσοδα ύψους 100 δισ. δολαρίων για το 2019, καταγράφοντας δηλαδή ελαφρά πτώση σε σχέση με το 2018, όταν η Huawei έσπασε το φράγμα των 100 δισ. για πρώτη φορά, με έσοδα ύψους 107 δισ. δολαρίων, αλλά και έναντι αρχικής εκτίμησης του Zhengfei ότι φέτος τα έσοδα θα ανέλθουν κοντά στα 125 δισ. δολάρια.

 

Άλλωστε, η εταιρία κινδυνεύει να χάσει τεράστια μερίδια αγοράς, βλέποντας τις παραγγελιοδοσίες της να μειώνονται κατά το ένα τέταρτο φέτος και τα smartphones της να εξαφανίζονται από τις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με αναλυτές.

 

Ενώ σήμερα η Huawei κατατάσσεται δεύτερη στην παραγωγή smartphones στον πλανήτη, πίσω από τη Samsung, οι παραδόσεις των κινητών της αναμένεται να μειωθούν από 4% ως 24% εντός του 2019, εάν οι κυρώσεις δεν αρθούν, σύμφωνα με την Fubon Research and Strategy Analytics. Οι περισσότεροι ειδικοί αναμένουν ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αλλά αποφεύγουν να κάνουν σαφέστερες προβλέψεις, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τα μέτρα.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Για τις 17 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η «μεγάλη μέρα» για το opening του Eλληνικού Xρηματιστηρίου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.