Η Eldorado εξαγοράζει την Caesars έναντι 8,7 δισ. δολ.

Έκλεισε το deal

 

Η Eldorado Resorts Inc. συμφώνησε να εξαγοράσει την Caesars Entertainment Corp. για περίπου 8,7 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με πηγή με γνώση της κατάστασης.

 

Η πρώτη δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων και των καζίνο, όπως και η δεύτερη, οι δραστηριότητες της οποίας ωστόσο δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον χώρο του gaming.

 

Η συμφωνία αποτιμά την Caesars περίπου στα 13 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Συμπεριλαμβανομένου του υπολογιζόμενου χρέους της Caesars, η συναλλαγή θα αγγίξει τα 18 δισ. δολάρια. Η νέα οντότητα που θα προκύψει θα κατανεμηθεί σχεδόν εξίσου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί εντός της Δευτέρας.

 

Η τιμή αντιπροσωπεύει μια πριμοδότηση 30% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Caesars την Παρασκευή (9,99 δολάρια). Η τελευταία σημείωσε άνοδο της τάξης του 16% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, στα 11,63 δολάρια. Η Eldorado αποτιμάτο περίπου στα 4 δισ, δολάρια την Παρασκευή.

 

Η Caesars έλαβε ώθηση να εξετάσει την πιθανότητα να δεχτεί προτάσεις εξαγοράς από τον ακτιβιστή δισεκατομμυριούχο Carl Icahn, μεγαλομέτοχό της. Σε παλαιότερες συζητήσεις, η εταιρεία αποτιμάτο περίπου στα 11 δολάρια ανά μετοχή.

 


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.