Κόσμος

Εκτόξευση στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων διαβλέπει η Moody's

Διπλασιασμός των πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων αναμένεται στην ερχόμενη διετία σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Moody's για τον κλάδο των προϊόντων καπνού. Την ίδια πορεία αναμένεται να ακολουθήσει και ο κλάδος των καπνικών προϊόντων καθώς προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση στα έσοδα εσόδων με τους καπνιστές να στρέφονται σε ακριβότερες μάρκες.

 

Οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας βλέπουν τον διπλασιασμό των πωλήσεων τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διατηρήσουν μερίδιο αγοράς όχι μεγαλύτερο του 4%. Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου των προϊόντων καπνού το 2020 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 3%-4% ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών και της μείωσης των δαπανών των εταιρειών, σχολιάζει η εταιρεία.

 

Η Moody's παρατηρεί επίσης ότι ο ρυθμιστικός παράγοντας παραμένει μεν ένας κίνδυνος για τον κλάδο, ωστόσο είναι διαχειρίσιμος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται να εισάγει περαιτέρω ρυθμιστικούς κανόνες που όμως δεν θα θέσουν τον κλάδο σε κατάσταση ασφυκτικής πίεσης, εκτιμά η εταιρεία.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή