Τσίπρας: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το κατάλληλο μοντέλο για την οικονομία

Από τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα περνά το κατάλληλο μοντέλο για την ελληνική οικονομία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη λαχαναγορά του Ρέντη.

 

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν την περίοδο 2010-2014 με την απώλεια των θέσεων εργασίας να φτάνει τις 700.000 όταν συνολικά η κρίση προκάλεσε 1 εκατ. ανέργους, τόνισε. Ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρόσθεσε, «σήκωσε τα μεγαλύτερα βάρη και όχι μόνο φορολογικά, εξίσου σημαντική ήταν η απώλεια εισοδήματος που προκλήθηκε επειδή στέγνωσε η αγορά και σταμάτησε η ζήτηση». «Θυμόμαστε ότι περπατούσαμε σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και μας έπιανε ηψυχή μας, βλέπαμε λουκέτα δεξιά και αριστερά.. χιλιάδες εργαζόμενους να απολύονται...».

 

«Περάσατε δυσκολίες και επί των δικών μας ημερών» ανέφερε και πρόσθεσε πως και οι ίδοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες «γωρίζετε πολύ καλά τι περάσαμε, τι παραλάβαμε, σε τι κατάσταση μας έδωσαν τη χώρα και τα ταμεία αυτοί που σήμερα μιλούν σαν να μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις».

 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως την 1η Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων και επιχειρηματικών δανείων, ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του ήταν εκείνη που δημιούργησε την Αναπτυξιακή Τράπεζα και προχώρησε στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μικρομεσαίων με οφειλές προς τα Ταμεία.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Τουρισμός

Διάκριση Ελλάδας στα κινέζικα Voyage Awards 2019

Διάκριση Ελλάδας στα κινέζικα Voyage Awards 2019

Η Ελλάδα απέσπασε μια ακόμη σημαντική διάκριση στα κινέζικα Voyage Awards 2019, συγκαταλεγόμενη τους καλύτερους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.