Στροφή στα χύμα προϊόντα κάνουν οι Έλληνες Προτεινόμενο

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της Nielsen

 

Αύξηση 5,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τροφίμων το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με βάση τα στοιχεία της Nielsen. Σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης της κατανάλωσης η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου (σ.σ. καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., Ηπειρωτική Ελλάδα & Κρήτη, εξαιρούμενων των Νησιών) κινήθηκε θετικά σε αξία, στο +5,5% το πρώτο πεντάμηνο του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

 

Μικρότερη πάντως ήταν η ανάπτυξη των FMCGs προϊόντων, δηλαδή των βασικών καταναλωτών προϊόντων όπως π.χ. το γάλα, στο σύνολό τους, καθώς παρουσίασαν ανάπτυξη +3,8%.

 

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη πάντως καταγράφηκε στις πωλήσεις των φρέσκων και επί ζυγίω προϊόντων που εμφάνισαν διψήφια ανάπτυξη στο +10,5%. Τάση η οποία συνδέεται αφενός με τη στροφή των καταναλωτών στα χύμα προϊόντα και αφετέρου με τη στροφή των αλυσίδων στα φρέσκα προϊόντα.

 

Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των κατηγοριών Bazaar (ένδυση, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία, είδη κήπου, είδη αυτοκινήτου, οικιακός εξοπλισμός κ.λπ.) αυτή αναπτύχθηκε κατά +5,9%.

 

Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων,  τα Τρόφιμα & Ποτά αναπτύχθηκαν κατά +4,5%, ενώ οι κατηγορίες που αφορούν στα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης, καθώς και τα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης παρουσιάζουν αύξηση στις πωλήσεις τους σε αξία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά +1,1% και +1,8% αντίστοιχα.

 


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.