Πολιτική

Κουίκ: Να γίνει ντιμπέιτ ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Στο ντιμπέιτ αναφέρθηκε ο Τέρενς Κουίκ τονίζοντας πως θα έπρεπε αυτό να διεξαχθεί ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

«Καλό θα είναι να τελειώνουμε με τις σαθρές αιτιολογίες όλων εκείνων που αρνούνται το ντιμπέιτ. Η ΝΔ κρύβεται πίσω από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Οι δυο τους τα βρίσκουν μεταξύ τους και συνασπίζονται με τη ΝΔ σε μια πρωτοφανή συμμαχία απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει  χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

 

«Όλοι εναντίον ενός»


«Δηλαδή, όλοι εναντίον ενός. Η επίτομη των υπόγειων συνεννοήσεων, ο ευτελισμός της Δημοκρατίας, η απαξίωση του διαλόγου», συνεχίζει στην παρέμβασή του για το ντιμπέιτ ο κ. Κουίκ και προσθέτει: «Το ερώτημα απλό: Εάν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένας από τους τρεις αρχηγούς, θα ζητούσε ναι ή όχι αλλαγή ημερομηνίας λόγω της έκτακτης και πολύ κρίσιμης Συνόδου στις Βρυξέλλες;

 

Υπάρχει τόση υποκρισία, ώστε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αυτό που απάντησε άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας; "Αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τις δύο ημερομηνίες που έδωσα, ας μείνουμε στη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, και θα πάω στο στούντιο απευθείας από το αεροδρόμιο". Όλα τα άλλα που λένε οι τρεις είναι κρεμαστάρια, που δεν μπορεί να τα φτάσει η αλεπού. Μόνο που δεν είναι αλεπούδες, αλλά απλές νυφίτσες».

 

«Ζητούσαν πριν και τώρα το αποφεύγουν»


Καταληκτικά, ο κ. Κουίκ σημειώνει: «Και ένα τελευταίο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, πριν από τις Ευρωεκλογές, είχε πει στον πρωθυπουργό ότι για τις εθνικές εκλογές θα κάνουν οι δυο τους όσα ντιμπέιτ θέλει (υπάρχει σχετικό βίντεο). Ο ίδιος ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, είχε πει σε συνέντευξη ότι είναι υπέρ του ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα (υπάρχει σχετικό ηχητικό).

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει σε συνέντευξή του το 2004 ότι θα πρέπει να γίνουν όχι ένα, αλλά δύο ντιμπέιτ μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή (υπάρχει σχετικό βίντεο). Το ντιμπέιτ το αρνείται ο αδύναμος. Δεν το αρνείται ο ικανός. Οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευτούν εκείνους που κρύβονται και είναι φυγόμαχοι. Και όλα αυτά, ανεξάρτητα με τις ενστάσεις για τη διαδικασία του ντιμπέιτ.

 

Συμφωνώ με τον Νίκο Χατζηνικολάου να απέχει. Ορθά τοποθετήθηκε και η Έλλη Στάη. Η ΕΣΗΕΑ στον κόσμο της. Αφήνει, σε ένα ακόμα κρίσιμο θέμα, να διασύρεται η δημοσιογραφία».

 

 

 

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή