«Θετίδεια 2019» στον Πλατανιά Πηλίου

Το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο της ευρύτερης περιοχής του Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου θα τεθεί σε πρώτο πλάνο μέσω της πολιτιστικής εκδήλωσης-ημερίδας, «Θετίδεια 2019», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πλατανιά του Νότιου Πηλίου, στις 29 Ιουνίου.

 

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι ιστορικές θεματικές ενότητες της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας και η σχέση τους με τους αρχαίους Αφέτες όπου βρίσκεται ο σημερινός Πλατανιάς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής αυτής ταύτισης.

 

Ο Πλατανιάς αποτελεί γνωστό φυσικό λιμάνι από την αρχαιότητα, καθώς ανάμεσα σε αυτό και το Αρτεμήσιο, εξελίχθηκε η περίφημη ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Ελλήνων και Περσών, μάχη καθοριστικής σημασίας, γιατί εξουθένωσε τους Πέρσες και είχε σαν αποτέλεσμα την νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

 

Στον Πλατανιά αναφέρεται κι ο Ηρόδοτος με το τοπωνύμιο Αρχαίες Αφέτες, όπου σταμάτησαν οι Αργοναύτες για να ξεκουραστούν και για να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό στον δρόμο για την Αργοναυτική εκστρατεία

 

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτές της ανωτέρω εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς Πηλίου το Χωριό μας».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.