Αγορές

Σε υψηλά τεσσάρων εβδομάδων το πετρέλαιο

Μεγαλύτερη του 1% η άνοδος

 

Με άνοδο μεγαλύτερη του 1% οι τιμές του πετρελαίου σκαρφαλώνουν σήμερα, Τετάρτη, στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και έναν μήνα. Τα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη των προσδοκιών μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και οι εντεινόμενες ανησυχίες για την αντιπαράθεση Ουάσιγκτον- Τεχεράνης ανάβουν και πάλι το φιτίλι στην αγορά.

 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται κατά 1,3% στα 65,91 δολάρια λίγο μετά τις 8:00 πμ, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει έως και τα 66 δολάρια. Πιο δυναμική είναι η άνοδος για το αμερικανικό, ελαφρύ αργό.Καταγράφει άνοδο 1,8% σε σχέση με το χθεσινό του κλείσιμο, στα 59,03 δολάρια το βάρελι. Και για τα δύο συμβόλαια πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαΐου.

 

Όσο ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα σε Τραμπ και Τεχεράνη με εκατέρωθεν απειλές τόσο θα ενισχύεται και η τιμή του πετρελαίου. Αν και ακόμη απέχει αρκετά ακόμη και από τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν τον περασμένο Οκτώβριο (86 δολάρια για το μπρεντ και 76 δολάρια για το αμερικανικό αργό), έχουν ήδη έρθει στο προσκήνιο σενάρια που την θέλουν να εκτινάσσεται ακόμη και στα 100 δολάρια.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή