Άμεση δράση για το κλίμα ζητούν 477 μεγαλοεπενδυτές

Άμεση δράση από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητούν, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του G20, επενδυτές με υπό διαχείριση ενεργητικό άνω των 34 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ σχεδόν του παγκόσμιου επενδεδυμένου κεφαλαίου.

Σε ανοιχτή τους επιστολή προς «τις κυβερνήσεις του κόσμου», μια ομάδα 477 μεγαλοεπενδυτών υπογραμμίζουν την «επείγουσα ανάγκη για αποφασιστική δράση» στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν στο Παρίσι το 2015. Τότε περίπου 200 κράτη δεσμεύθηκαν να περιορίσουν την μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Οι σημερινές πολιτικές φαίνεται να οδηγούν σε αύξηση κατά τουλάχιστον 3 βαθμούς έως τα τέλη του αιώνα.

«Υπάρχει χάσμα φιλοδοξίας. Το χάσμα αυτό είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές, που βλέπουν ότι υπάρχουν ανάγκες, που πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως» αναφέρει η ανακοίνωση των επενδυτών, που συνοδεύει την επιστολή. Οι κυβερνήσεις καλούνται να προχωρήσουν ταχύτερα στην εφαρμογή των στόχων για τους οποίους έχουν δεσμευθεί, προχωρώντας στη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για άνθρακα και ορυκτά καύσιμα.

Την ίδια στιγμή επισημαίνεται η ανάγκη να εντάξουν στην χάραξη της πολιτικής τους σενάρια για το κλίμα: “Είναι ζωτικής σημασίας για τις αποφάσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και κατανομής των περιουσιακών στοιχείων οι κυβερνήσεις να συνεργάζονται στενά με τους επενδυτές για να ενσωματώσουν τα κλιματικά σενάρια ευθυγραμμισμένα με το Παρίσι στα πολιτικά πλαίσια τους και τους σχεδιασμούς ενεργειακής μετάβασης", ανέφερε η ανακοίνωση.

Την επιστολή υπογράφουν οι επικεφαλής επτά ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας The Investor Agenda, μεταξύ των οποίων οι Institutional Investors Group on Climate Change και Priniples for Responsible Investments. Ανάμεσα στους μεγάλους επενδυτές που υπογράφουν είναι επίσης οι Legal & General Investment Management, California Public Employees' Retirement System (CalPERS).

Σημειώνεται ωστόσο οι δύο μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, BlackRock και Vanguard δεν έβαλαν την υπογραφή τους. Σε ερώτηση του Reuters εκπρόσωπος της BlackRock αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η εταιρεία δεν στήριξε την έκκληση, σημειώνοντας πάντως ότι δεν συνηθίζει να συμμετέχει σε τέτοιες ομαδικές πρωτοβουλίες. Εκπρόσωπος της Vanguard επίσης δεν έδωσε συγκεκριμένη εξήγηση, αλλά τόνισε πως η εταιρεία ανησυχεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.