Ρόδος: Μεσαιωνικό ταξίδι στο χρόνο στο Κάστρο Κρητηνίας

Για 10η συνεχή χρονιά ένα μοναδικό “ταξίδι στο χρόνο” θα λάβει χώρα στο Κάστρο Κρητηνίας της Ρόδου με τη μορφή ενός διήμερου μεσαιωνικού φεστιβάλ.

Η Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας θα πραγματοποιηθεί  το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στις 29 και 30 Ιουνίου στο επιβλητικό και φωταγωγημένο κάστρο του χωριού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό θέαμα από καλλιτέχνες ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, ξιφομάχους ιππότες, γυναίκες του χωριού ντυμένες με μεσαιωνικές ενδυμασίες να πλάθουν πίτες και παραδοσιακά εδέσματα, ενώ οι μάγειρες ανάβουν φωτιές και προετοιμάζουν στο χώρο της εκδήλωσης τα φαγητά που προσφέρονται στους επισκέπτες μαζί με τον ζύθο υπό το βλέμμα του βασιλιά και της βασίλισσας.

Η εν λόγω μεσαιωνική γιορτή, προσελκύει πλήθος επισκεπτών και έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μεσαιωνικές γιορτές της Ρόδου. Οι μεσαιωνικές τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες ενώ το παραδοσιακό κατιμέρι με μέλι τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Θα προσφερθεί στον κόσμο δωρεάν σιταλευριά ή μελεκούνι που παρασκευάζεται επί σκηνής.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η τοπική κοινότητα Κρητηνίας, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου, ενώ θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Media

Οι 8 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Οι 8 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για τα ζητήματα των ΜΜΕ αναφέρθηκε ο υφυπουργός...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.