Ρόδος: Μεσαιωνικό ταξίδι στο χρόνο στο Κάστρο Κρητηνίας

Για 10η συνεχή χρονιά ένα μοναδικό “ταξίδι στο χρόνο” θα λάβει χώρα στο Κάστρο Κρητηνίας της Ρόδου με τη μορφή ενός διήμερου μεσαιωνικού φεστιβάλ.

Η Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας θα πραγματοποιηθεί  το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στις 29 και 30 Ιουνίου στο επιβλητικό και φωταγωγημένο κάστρο του χωριού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό θέαμα από καλλιτέχνες ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, ξιφομάχους ιππότες, γυναίκες του χωριού ντυμένες με μεσαιωνικές ενδυμασίες να πλάθουν πίτες και παραδοσιακά εδέσματα, ενώ οι μάγειρες ανάβουν φωτιές και προετοιμάζουν στο χώρο της εκδήλωσης τα φαγητά που προσφέρονται στους επισκέπτες μαζί με τον ζύθο υπό το βλέμμα του βασιλιά και της βασίλισσας.

Η εν λόγω μεσαιωνική γιορτή, προσελκύει πλήθος επισκεπτών και έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μεσαιωνικές γιορτές της Ρόδου. Οι μεσαιωνικές τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες ενώ το παραδοσιακό κατιμέρι με μέλι τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Θα προσφερθεί στον κόσμο δωρεάν σιταλευριά ή μελεκούνι που παρασκευάζεται επί σκηνής.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η τοπική κοινότητα Κρητηνίας, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου, ενώ θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.