Κωτσόβολος: Επενδυτικό project 11 εκατ.

Το business plan για e-commerce, ανανέωση καταστημάτων και η αποθήκη στον Ασπρόπυργο

 

Την μεταστροφή που δείχνει μετά από αρκετά χρόνια η Αγορά των ηλεκτρικών ειδών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει η διοίκηση της Κωτσόβολος η οποία, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, βγάζει από το συρτάρι επενδυτικό πρόγραμμα 11 εκατ. ευρώ, προσανατολισμένο στο e-commerce, την ανανέωση του δικτύου καταστημάτων και την ανάπτυξη μεγάλης αποθήκης στον Ασπρόπυργο.

 

Το νέο πρόσωπο της εταιρείας και η επόμενη μέρα θα βασίζεται περισσότερο στο Online και λιγότερο στην επίσκεψη σε φυσικά καταστήματα, με τη διοίκηση της εταιρείας να διοχετεύει μεγάλο μέρος του προγραμματισμένου επενδυτικού budget για το στήσιμο e-commerce πλατφόρμας.

 

Παράλληλα τρέχουν οι επενδύσεις για το lifting στα φυσικά καταστήματα με την ανακαίνιση 7 υφιστάμενων δομών αλλά και με την προσθήκη τριών ακόμα στο υπάρχον δίκτυο της αλυσίδας, το οποίο αριθμεί 93 καταστήματα. Το ένα εξ αυτών θα είναι στην Ιεράπετρα, το άλλο στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. Επιπλέον προγραμματίζονται και πέντε μετεγκαταστάσεις καταστημάτων στην επαρχία στην περιοχή Μακεδονίας-Θράκης.

 

Από που ξεχωρίζει στην επενδυτική ατζέντα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη αποθήκης 17.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο με στόχο να αυξηθούν οι δυνατότητες της Κωτσόβολος για εξυπηρέτηση του καταναλωτή στον καλύτερο δυνατό χρόνο, ακόμα και σε περιόδους αιχμής. Όπως διευκρινίστηκε κατά την παρουσίαση η επένδυση θα είναι με leasing και θα έχει διάρκεια ζωής τριών χρόνων.

 

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις της προηγούμενης χρονιάς (2018-2019) αφορούσαν 17 ανακαινίσεις καταστημάτων και άνοιγμα 2 νέων, νέο ERP αλλά και αύξηση κατά 15% του δυναμικού της εταιρείας.

 

Οικονομικά αποτελέσματα και στόχοι


Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα 520 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 12.5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος 2017-2018, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 25.2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 25.1%.

 

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 20.1 εκατ., αυξημένα κατά 17.5% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 95.4 εκατ., μετά κι από τις επενδύσεις που ανήλθαν για την χρονιά που μας πέρασε στα 10.7 εκατ.

 

Όσο για τους στόχους της νέας χρονιάς η Κωτσόβολος ποντάρει σε ακόμα υψηλότερα αποτελέσματα, τα οποία σε μια καθόλα θετική μετεκλογική συγκυρία, θα μπορούσαν να φέρουν άνοδο της τάξης του 3 με 3,5%.


protoselida

World Business

Κέρδη 7,5 δισ. δολ. για την Bank of America

Κέρδη 7,5 δισ. δολ. για την Bank of…

Ξεπέρασε τις προβλέψεις όσον αφορά τα κέρδη και τα έσοδα τρίτου τριμήνου η Bank of...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.